}

Maandag t/m vrijdag: 08.30 - 17.00 uur

Baffles en akoestische eilanden

Nagalm verminderen met akoestische eilanden

Kiest u voor akoestische eilanden of baffles?

Een bijzondere oplossing om nagalm te reduceren zijn zogenaamde baffles of akoestische eilanden of plafondeilanden, die in verschillende vormen verkrijgbaar zijn. Baffles worden over het algemeen als verticale plafondpanelen of wel akoestische eilanden of plafondeilanden, in de ruimte gehangen, maar kunnen ook als cilinder in de ruimte worden geplaatst.

Het leuke van akoestische baffles en akoestische eilanden is dat ze in talloze vormen mogelijk zijn en natuurlijk in uiteenlopende kleuren, zodat de deze oplossing prima past bij het ontwerp. Bovendien zorgen ze voor akoestiek verbetering, want daarom worden ze vanzelfsprekend toegepast. U wilt immers van die hinderlijke nagalm of echo af.

Wat is het verschil tussen akoestische baffles en eilanden?

Zowel akoestische baffles als akoestische eilanden en plafondeilanden worden in de ruimte opgehangen, bijvoorbeeld in kantoor of productieruimte waar doorgaans veel lawaai is en geluidsasorptie of nagalm verminderen noodzakelijk is. Baffles worden over het algemeen verticaal opgehangen, terwijl akoestische eilanden en plafondeilanden horizontaal worden opgehangen. Beide akoestische oplossingen zorgen voor prima akoestiekprestaties mits de materialen van de beste kwaliteit zijn. En daarvoor bent u bij Pennings Akoestisch Afbouwen beslist aan het goede adres.

Baffles kunnen ook tegen of voor een wand worden geplaatst, als het met kabels aan het plafond hangen niet kan of niet gewenst is. Over het algemeen kun je stellen dat akoestische eilanden slechte akoestiek beter bestrijden, omdat het oppervlak van de naar het geluid toe is gekeerd. Hierdoor ontstaat er een betere geluidsabsorptie. Een keuze voor akoestische baffles aan het plafond kan er bijvoorbeeld mee te maken hebben dat de verlichting via het plafond loopt. Ook verlies je geen plafondhoogte door verticale baffles, omdat je het plafond immers altijd blijft zien.

Te gebruiken als interieurelement

Akoestische eilanden of plafondeilanden hebben natuurlijk als primaire functie dat de akoestiek wordt verbeterd dor nagalm en echo te verminderen. geluidsabsorptie is het belangrijkse kenmerk. Daarnaast – en dat geldt zeker ook voor de akoeestische baffles – kunnen ze zo gemaakt worden dat ze naadloos bij het interieur passen. Oplosssing die in elke gewenste vorm is te krijgen die u maar wilt!

Permanent of tijdelijke oplossingen?

Akoestische plafonddeilanden en baffles kunnen als permanente of als tijdelijke oplossing dienen om de akoestiek te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan tijdelijke vestigingslocaties, waar veel echo en nagalm is, maar waar u dagelijks klanten ontvangt. Dan bieden ze een uitstekend alternatief in situaties, waar geen systeemplafond kan worden aangebracht. Ze zorgen niet alleen voor een aanzienlijke vermindering van hinderlijke nagalm en verlaging van het geluidsniveau; ze zijn ook no eens relatief snel aan te brengen. En dat is voor tijdelijke vestigingslocaties natuurlijk ideaal. Maar belangrijker nog: akoestische eilanden verbeteren de akoestiek aanzienlijk! En dat is tenslotte wat u wilt.

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Zou u graag meer te weten komen over het verbeteren van de akoestiek en de akoestische oplossingen? Neem dan nu geheel vrijblijvend contact met ons op. Bij Pennings vertellen we u graag meer over de mogelijkheden.