specialist in naadloos
akoestische plafonds

Akoestisch plafond

Een naadloos akoestisch plafond biedt een effectieve oplossing tegen galm en echo in elke ruimte. Het komt vaak voor dat geluiden worden versterkt door een slechte akoestiek, wat de situatie oncomfortabel of zelfs onleefbaar kan maken. Ongeacht het doel van een ruimte – of er nu veel gesproken wordt, geconcentreerd gewerkt moet worden, of mensen in rust willen genieten – overmatige galm en echo kunnen het moment verstoren. Een akoestisch plafond is een bijzonder doeltreffende oplossing die geschikt is voor woningen, kantoorpanden, restaurants en zelfs musea.

Een minimalistische uitstraling is van deze tijd. Het creëert rust, oogt strak en heeft een tijdloos uiterlijk. De inrichting bestaat vaak uit veel harde materialen zoals stucwerk, veel glas, tegel- of gietvloeren en weinig zacht interieur. Geluid verspreidt zich gemakkelijk in dergelijke ruimtes, waarbij er weinig voorwerpen zijn die het geluid absorberen. Dit resulteert in een langere nagalmtijd, oftewel de galm in een woning langer hoorbaar is voor mensen.

Ons akoestisch plafond vertoont dezelfde esthetische eigenschappen die passen bij een moderne inrichting en biedt tegelijkertijd een oplossing voor ongewenste galm en echo. De absorberende werking neemt 95% van de geluiden op dat in aanraking komt met het plafond. Dit maakt elke ruimte comfortabel voor zowel het oog als het oor.

De specialist voor een naadloos akoestisch plafond

Pennings Akoestisch Afbouwen heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het verbeteren van akoestiek in alle soorten omgevingen en ruimtes. Wekelijks voorzien wij meer dan 6 omgevingen van een akoestisch plafond, oftewel wij zijn sterk in wat wij doen. Van ons kun je heldere en duidelijke communicatie verwachten. Dit betekent dat wij transparant zijn en alleen projecten maken waar wij 100% achter staan. Zo waarborgen wij de kwaliteit van het product en het vakmanschap.

Waarom Pennings?

Uitstekende service; Wij doen graag een stap extra

Gericht en vrijblijvend advies

Akoestiek met hoogst haalbare absorptie waarden

Onzichtbare oplossing; Geen concessies op uw interieur

Alle inbouw- en kleurmogelijkheden

Luxe Villa in Natuurrijke Omgeving
Het beleven van akoestiek is essentieel kom langs en ervaar het zelf!

Ervaar een akoestisch plafond in ons Experience Center

Wij werken nauw samen met het Naadloos Akoestisch Bouwlab. Het is wereldwijd een uniek kenniscentrum waar u alle mogelijkheden kan zien, horen en beleven in testruimtes.

In de testruimtes geven een realistisch beeld hoe een woonkamer, keuken of speelkamer zonder akoestiek klinkt ten opzichte van een ruimte met een akoestisch plafond. Zo weet u precies waarvoor u kiest of heeft gekozen.

1. Vrijblijvend advies

Ons advies is altijd vrijblijvend. Wij vinden dat u de mogelijkheid moet hebben een overwogen keuze te maken, of dat nou wel of geen akoestiek is.

2. Ontwerp & offerte

Een akoestisch plafond naar u wensen is altijd maatwerk. Wij voorzien u van een document met uw werktekening, de akoestische berekening en het advies.

3. Bezoek op locatie

De theorie verschilt vaak van de praktijk. Voor aanvang worden problemen getackeld, details doorgenomen en afspraken gemaakt, om tijdens de uitvoering de communicatie soepel te doen verlopen.

Toepassingsmogelijkheden van een akoestisch plafond

Een naadloos akoestisch plafond kan in diverse soorten ruimtes worden toegepast. Het is eigenlijk geschikt voor elke ruimte waarin je onopvallend de akoestiek wilt verbeteren; woning, zwembad, kantoor, horecagelegenheid, museum of utiliteitbouw. Heb je last van galm in je woonkamer? Storend lawaai op kantoor? Of een kakofonie van geluiden in een restaurant? Met een akoestisch plafond kunnen we dergelijke irritaties en teleurstellingen voorkomen. We lossen effectief akoestische problemen op en zorgen er vaak voor dat ze niet eens ontstaan.

Wat doet een naadloos akoestisch plafond nou precies?

Een naadloos akoestisch plafond vermindert galm en echo, waardoor de akoestische situatie in een ruimte optimaal comfortabel wordt. Door akoestische platen te monteren die geluid absorberen, wordt dit effect gerealiseerd. De afwerking geeft het plafond een strakke en naadloze uitstraling, terwijl de open structuur ervoor zorgt dat geluid kan worden geabsorbeerd door de akoestische plaat. Het lijkt op een gipsplafond alleen dan zal de akoestiek in huis of welke situatie dan ook verbeteren. Een naadloos akoestisch plafond is maatwerk en zal altijd kunnen voldoen aan uw wensen. Let op: Het is niet geschikt voor geluidsisolatie, zoals geluid van bovenburen.

Opbouw akoestisch plafond

Een veelvoorkomende misvatting is dat een akoestisch plafond slechts een afwerklaag is. Ons naadloos akoestisch plafond vormt echter een compleet systeem, bestaande uit een stalen frame, akoestische platen, verschillende lagen om de naden te dichten en een gespoten afwerklaag met een ultrafijne korrelstructuur. De akoestische platen dragen bij aan geluidsabsorptie, waardoor galm en echo verminderen in een ruimte. Dit geeft meerwaarde aan een akoestisch plafond, en tegelijkertijd heeft het de naadloze, strakke uitstraling van een gipsplafond.

Image Description

Vrijblijvend akoestisch ontwerp?

Een akoestisch ontwerp met daarin de bijbehorende akoestische berekening, het verschil van akoestiek d.m.v. interactieve geluidsfragmenten de, passende naadloze plafondoplossingen en een prijs voor budgettering.

Akoestiek plafond & inbouw accesoires

Bij het overwegen van inbouw accessoires voor uw plafond, is het belangrijk te realiseren dat een plafond zelden ononderbroken is van begin tot eind. Achter het akoestisch plafond bevinden zich diverse elementen, terwijl ook tal van voorzieningen in het plafond moeten worden geïntegreerd. Denk hierbij aan verlichting (met of zonder flens), spanningsrails, brandmelders, ventilatie en diverse andere accessoires die in het plafond moeten worden ingebouwd. Met een naadloos akoestisch plafond vormt dit echter geen enkel probleem en is het vrijwel altijd standaard opgelost. Op deze manier transformeert uw akoestisch plafond tot een opvallend element in uw ruimte.

Akoestiek plafond & kleurmogelijkheden

Natuurlijk wordt niet in ieder project het plafond in standaard wit uitgevoerd. Misschien wilt u een specifieke RAL-kleur, Sikkens-kleur, NCS, en er zijn nog tal van kleurmogelijkheden te bedenken. Natuurlijk moet het naadloos akoestisch plafond hierbij aansluiten. Maar ook moeten de akoestische eigenschappen van het plafond intact blijven. Met een naadloos akoestisch plafond is dit geen enkel probleem. Het kan worden uitgevoerd in iedere kleur die u wenst. Heeft u een speciaal ontworpen kleur? Dan kunnen wij deze voor u maken in ons eigen kleurenlaboratorium. Wilt u een staaltje om te zien hoe het plafond er in de desbetreffende kleur straks uitziet? Geen probleem. Deze maken we graag voor u. Zo sluit uw akoestisch plafond exact aan op uw project, zonder concessie in uitstraling of akoestiek.

Akoestiek plafond & schade

Een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje, ook bij een akoestisch plafond is er risico dat het plafond beschadigd raakt. Gelukkig is er dan geen man overboord. Met ons akoestisch plafond kunnen we plaatselijk de schade herstellen zonder dat u dit ziet in het eindresultaat. Wel zo prettig om te weten. Wilt u na een aantal jaren het akoestisch plafond opfrissen of van kleur wisselen? Ook dit kan zonder problemen.

Veelgestelde vragen

Er zijn veel verschillende mogelijkheden en oplossingen om de akoestiek te verbeteren nadat je bent ingetrokken in je nieuwe woning. De vraag is, wil je een zichtbare of onzichtbare akoestische oplossing. Een zichtbare oplossing toepassen is minder ingegrijpend, maar kan ten kosten gaan van de esthethiek. Anderzijds, kun je met een naadloos akoestisch plafond de akoestiek verbeteren zonder dat dit zichtbaar is. De keerzijde is dat een akoestisch plafond een arbeidsintensief traject is dat bestaat uit een grid, akoestische platen en meerdere afwerkingslagen, waardoor het een ingrijpend proces kan zijn. In beide gevallen zijn er voor- en nadelen die je voor jezelf moet afwegen.
Een gespoten afwerking kan in iedere RAL- of NCS-kleur worden aangebracht. In ons Kleurenlab brengen wij de spuitpleister op kleur. Hiervoor hanteren wij geen minimale afname, elke ruimte moet kunnen voldoen aan uw wensen. Heeft u nog twijfels over de kleur? Dit geldt ook voor samples. Wij zorgen ervoor dat u de samples snel ontvangt om een overwogen keuze te kunnen maken.
Een naadloos akoestisch plafond blijft altijd maatwerk. Daardoor zijn de kosten van een akoestisch plafond nogal uiteenlopend. Belangrijke indicatoren zijn het aantal m2, het aantal details dat in het plafond en de vorm van het plafond. Het blijft lastig hier een uitspraak over te doen, omdat het afhankelijk is van veel factoren. Om zeker te zijn, kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit bevat een akoestische berekening met een prijs voor de budgettering.
In ons vakgebied is het ingewikkeld een akoestisch ontwerp over te brengen op tekening. De waarden van een akoestisch plafond zijn niet zichtbaar, dat kunt u alleen ervaren met uw eigen oren. Het beleven van een akoestisch plafond is mogelijk in ons experience center. Hier hebben wij verschillende ruimtes met en zonder akoestiek, zodat u een realistisch beeld heeft hoe een akoestisch plafond klinkt.
Pierre

Vragen?
Bel onze specialisten

073 – 6910527