De ultieme akoestische
oplossing tegen galm

Akoestiek op kantoor

Akoestiek problemen op het werk? Dat is met een naadloos akoestisch plafond toch écht voorbij. Een 100% strakke uitstraling en topklasse akoestiek op het kantoor voorkomt hinderlijke galm en echo.

Inmiddels is wel bekend dat een slechte akoestiek een enorme invloed uitoefent op prestatie, concentratie en zelfs op de gezondheid van werknemers. Als je een optimaal resultaat vraagt van mensen dan hoort daar een omgeving bij die deze mogelijkheden biedt. Met een naadloze akoestisch plafondoplossing realiseer je een optimale omgeving voor oog en oor. Dus een kantoor dat aan alle eisen en wensen voldoet.

Pennings staat met zijn naadloze akoestische plafondoplossingen garant voor een optimale kantooromgeving.

Vragen?
Bel onze specialisten
073 – 6910527

Vrijblijvend afspraak maken Ervaar het verschil
  • Experts in akoestiek door 20 jaar ervaring
  • Eigen en geschoolde vakmensen
  • Maatwerk akoestiek

Moderne werkwijze vraagt om akoestiek op het kantoor

Het is geen geheim dat het rendement van uw werknemers toeneemt naarmate ze zich prettiger voelen op hun werkplek. Investeren in optimale akoestische oplossingen op kantoor loont. Als onderdeel van het totale binnenklimaat zorgt een aangenaam geluidniveau ervoor dat uw personeel zich thuis voelt op hun werkplek in de kantoorruimte.

Het wegnemen van het holle geluid en het reduceren van nagalm en echo op kantoor bevorderen de concentratie, de gezondheid en dragen er zelfs toe bij dat het ziekteverzuim afneemt. Geheel aansluitend op de ARBO-regelgeving biedt Pennings Akoestisch Afbouwen maatwerk in akoestische oplossingen en uw indirect een nieuw verdienmodel.

Waarom Pennings?

Uitstekende service; Wij doen graag een stap extra

Gericht en vrijblijvend advies

Akoestiek met hoogst haalbare absorptie waarden

Onzichtbare oplossing; Geen concessies op uw interieur

Alle inbouw- en kleurmogelijkheden

UNStudio Amsterdam
Het beleven van akoestiek is essentieel kom langs en ervaar het zelf!

Ervaar een akoestisch plafond voor kantoor in ons Experience Center

Wij werken nauw samen met het Naadloos Akoestisch Bouwlab. Het is wereldwijd een uniek kenniscentrum waar u alle mogelijkheden kan zien, horen en beleven in testruimtes.

De testruimtes geven een realistisch beeld hoe een werkomgeving zonder akoestiek klinkt ten opzichte van een ruimte met een akoestisch plafond. Zo weet u precies waarvoor u en uw werknemers kiezen.

1. Vrijblijvend advies

Ons advies is altijd vrijblijvend. Wij vinden dat u de mogelijkheid moet hebben een overwogen keuze te maken, of dat nou wel of geen akoestiek is.

2. Ontwerp & offerte

Een akoestisch plafond naar u wensen is altijd maatwerk. Wij voorzien u van een document met uw werktekening, de akoestische berekening en het advies.

3. Bezoek op locatie

De theorie verschilt vaak van de praktijk. Voor aanvang worden problemen getackeld, details doorgenomen en afspraken gemaakt, om tijdens de uitvoering de communicatie soepel te doen verlopen.

Akoestisch ontwerp van een kantoor

Vaak wordt onvoldoende rekening gehouden met goede akoestiek bij ontwerp van kantoren. Een open kantoorruimte is tegenwoordig de standaard, om werkoverleg te bevorderen. Alle werknemers kunnen snel schakelen en communiceren met elkaar. Het resulteert vaak in akoestische problemen, omdat de ruimtes vaak groter worden.

Bovendien worden er telefoontjes gepleegd, vindt overleg plaats op de werkvloer of maalt het koffieapparaat de koffiebonen op de achtergrond. Kortom neemt de nagalmtijd toe en ontstaan er ook nog meer galmen en echo’s door de onderlinge communicatie.

Akoestiek in ontwerpfase bespaart kosten

Wij bieden akoestische oplossingen voor elke kantoorruimte, ongeachte de grootte en architectuur. Dat kan een naadloos akoestisch plafond, de Eleganza zijn, dat 95% absorbeert van de omgevingsgeluiden. Het stimuleert de productiviteit, concentratie en efficiëntie van uw personeel.

Het is raadzaam om akoestische oplossingen reeds in de ontwerpfase mee te nemen. Dit bespaart onnodige kosten achteraf; het is immers veelal duurder om een akoestische plafond in een bestaand kantoor aan te brengen.

Image Description

Vrijblijvend een offerte?

Een offerte met daarin de bijbehorende akoestische berekening, het verschil van akoestiek d.m.v. interactieve geluidsfragmenten de, passende naadloze plafondoplossingen en een prijs voor budgettering.

Nagalm verminderen op kantoor

Ons naadloos akoestisch plafond op kantoor brengt de nagalm tijd gemiddeld met 300% terug. Nagalm wordt vaak als hinderlijk ervaren als u met iemand wil praten of u zich moet concentreren, al hangt het vaak ook af van de functie van de ruimte. Nagalm op het kantoor wordt als onplezieriger ervaren dan nagalm in een kerk. Het wordt veroorzaakt doordat geluid vaak op harde en gladde oppervlakten wordt terugkaatst in uw werkomgeving. Zodra de omgevingsgeluiden in aanraking komen met ons akoestische plafond neemt de nagalmtijd aanzienlijk af.

Alternatieve oplossingen

Met de veelheid aan akoestische oplossingen op de markt is veel mogelijk, ook achteraf. En deze oplossingen hoeven niet kostbaar te zijn. Akoestische wandpanelen bijvoorbeeld als tussenwand of akoestische eilanden aan het plafond kunnen dan de nagalmtijd verkorten of de geluidsabsorptie verbeteren. Beter is – indien mogelijk – om vooraf al rekening te houden met de kantoor akoestiek, zodat bijvoorbeeld in het ontwerp een akoestisch plafond kan worden ingetekend.

Veelgestelde vragen

Een slechte akoestiek in een kantoor kan verschillende oorzaken hebben. Een veelvoorkomende oorzaak is een overmatige reflectie van geluidsgolven als gevolg van harde en gladde oppervlakken, zoals glazen wanden of betonnen vloeren. Ook een gebrek aan geluidsabsorberende materialen, zoals tapijten, gordijnen, akoestische panelen of een akoestisch plafond, kan leiden tot een slechte akoestiek. Daarnaast kan een onjuiste indeling van werkstations en ruimtes resulteren in geluidsoverdracht en verstoringen op het kantoor. Slechte geluidsisolatie van deuren en ramen kan externe geluiden binnenlaten en de akoestiek beïnvloeden. Tot slot kunnen hoge plafonds en grote open ruimtes bijdragen aan een slechte akoestiek door het creëren van een ongewenste nagalm in een kantoorruimte.
Een slechte akoestiek in een kantoorruimte kan verschillende nadelige gevolgen hebben. Ten eerste kan het leiden tot verminderde spraakverstaanbaarheid, waardoor communicatie tussen collega’s bemoeilijkt wordt. Dit kan leiden tot misverstanden, herhalingen en verminderde productiviteit op het kantoor. Daarnaast kan een slechte akoestiek leiden tot afleiding en concentratieproblemen, waardoor werknemers moeite hebben om zich te focussen op hun taken. Dit kan de algehele werkprestaties negatief beïnvloeden. Een oncomfortabele geluidsomgeving kan ook stress en vermoeidheid veroorzaken, wat kan leiden tot een verhoogd ziekteverzuim en een verminderd welzijn van werknemers. Bovendien kunnen ongewenste geluiden de werkomgeving verstoren en de concentratie verstoren. Tot slot kan een slechte akoestiek op het kantoor de werksfeer negatief beïnvloeden en de tevredenheid van werknemers verminderen. Het creëren van een goede akoestische omgeving is daarom essentieel voor een productieve en comfortabele werkomgeving.
Om de akoestiek op kantoor te verbeteren, zijn er verschillende maatregelen die u kunt nemen. Ten eerste kunt u geluidsabsorberende materialen, zoals akoestische panelen, installeren om de galm te verminderen en de geluidskwaliteit te verbeteren. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een goede indeling van de werkplekken, met voldoende afstand tussen de bureaus om geluidsoverdracht te verminderen. Het gebruik van tapijten, gordijnen en gestoffeerde meubels kan ook helpen bij het absorberen van geluid en het verminderen van echo’s. Daarnaast kan het plaatsen van akoestische scheidingswanden tussen werkgebieden de privacy en concentratie bevorderen. Tot slot bevat een naadloos akoestisch plafond hoge absorptiewaarden, waardoor galm behoort tot de verleden tijd. Door deze maatregelen te nemen, kunt u de akoestiek op kantoor verbeteren, wat resulteert in een betere spraakverstaanbaarheid, verminderde geluidsoverlast en een comfortabelere werkomgeving voor werknemers.
Een goede akoestiek op kantoor heeft een positieve impact op verschillende aspecten van de werkomgeving. Ten eerste verbetert het de spraakverstaanbaarheid, waardoor de communicatie tussen collega’s effectiever en efficiënter verloopt. Dit draagt bij aan een betere samenwerking en bevordert de productiviteit. Daarnaast leidt een goede akoestiek tot verminderde geluidsoverlast en afleiding. Werknemers kunnen zich beter concentreren op hun taken zonder gestoord te worden door storende geluiden, waardoor de focus en de prestaties verbeteren. Een comfortabele akoestische omgeving heeft ook een positief effect op het welzijn van werknemers. Verminderde geluidsoverlast en een gebalanceerde akoestiek verminderen stress en vermoeidheid, waardoor een gezondere en aangenamere werkomgeving ontstaat. Dit kan het ziekteverzuim verminderen en het algemene welzijn van werknemers verbeteren. Bovendien kan een goede akoestiek de tevredenheid en het engagement van werknemers vergroten. Een aangename geluidsbeleving draagt bij aan een positieve werkomgeving, wat resulteert in een hogere tevredenheid, betrokkenheid en loyaliteit van werknemers. Al met al heeft een goede akoestiek op kantoor een positieve impact op de communicatie, concentratie, welzijn en tevredenheid van werknemers. Door de akoestiek te verbeteren, kunnen bedrijven een productieve en comfortabele werkomgeving creëren die bijdraagt aan het succes van het team en de organisatie als geheel.
Een gespoten afwerking kan in iedere RAL- of NCS-kleur worden aangebracht. In ons Kleurenlab brengen wij de spuitpleister op kleur. Hiervoor hanteren wij geen minimale afname, elke ruimte moet kunnen voldoen aan uw wensen. Heeft u nog twijfels over de kleur? Dit geldt ook voor samples. Wij zorgen ervoor dat u de samples snel ontvangt om een overwogen keuze te kunnen maken.
Een naadloos akoestisch plafond blijft altijd maatwerk. Daardoor zijn de kosten van een akoestisch plafond nogal uiteenlopend. Belangrijke indicatoren zijn het aantal m2, het aantal details dat in het plafond en de vorm van het plafond. Het blijft lastig hier een uitspraak over te doen, omdat het afhankelijk is van veel factoren. Om zeker te zijn, kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit bevat een akoestische berekening met een prijs voor de budgettering.
In ons vakgebied is het ingewikkeld een akoestisch ontwerp over te brengen op tekening. De waarden van een akoestisch plafond zijn niet zichtbaar, dat kunt u alleen ervaren met uw eigen oren. Het beleven van een akoestisch plafond is mogelijk in ons experience center. Hier hebben wij verschillende ruimtes met en zonder akoestiek, zodat u een realistisch beeld heeft hoe een akoestisch plafond klinkt.
Pierre

Vragen?
Bel onze specialisten

073 – 6910527