Een naadloos akoestisch plafond
de ultieme oplossing tegen galm

Baffles en akoestische eilanden

Baffles en akoestisch eilanden kunnen worden gebruikt om een galmprobleem te bestrijden. Nadeel van dit type oplossingen is dat er veel plafondoppervlakte moet worden bekleed en dat hiermee de uitstraling van de ruimte stevig wordt beïnvloed. Met baffles en akoestische eilanden ontstaat een onrustig geheel en is de ruimte optisch totaal veranderd.

Met een naadloos akoestisch plafond zijn deze vraagstukken en obstakels niet van toepassing en realiseren wij een optimaal akoestisch comfort zonder dat je dit ziet. Een gewoon plafond voor het oog en een ultieme akoestische beleving voor het oor. Dat is waar een akoestisch plafond zich onderscheid van Baffles en akoestische eilanden.

Wij staan garant voor een optimale akoestiek en toch een strak plafond.

Vragen?
Bel onze specialisten
073 – 6910527

Vrijblijvend afspraak maken Ervaar het verschil
  • Experts in akoestiek door 20 jaar ervaring
  • Eigen en geschoolde vakmensen
  • Maatwerk akoestiek

Nagalm verminderen met akoestische eilanden

Wat is het verschil tussen akoestische baffles en eilanden?

Zowel akoestische baffles als akoestische eilanden en plafondeilanden worden in de ruimte opgehangen, bijvoorbeeld in kantoor of productieruimte waar doorgaans veel lawaai is en geluidsasorptie of nagalm verminderen noodzakelijk is. Baffles worden over het algemeen verticaal opgehangen, terwijl akoestische eilanden en plafondeilanden horizontaal worden opgehangen. Beide akoestische oplossingen zorgen voor prima akoestiekprestaties mits de materialen van de beste kwaliteit zijn. En daarvoor bent u bij Pennings Akoestisch Afbouwen beslist aan het goede adres.

Waarom Pennings?

Uitstekende service; Wij doen graag een stap extra

Gericht en vrijblijvend advies

Akoestiek met hoogst haalbare absorptie waarden

Onzichtbare oplossing; Geen concessies op uw interieur

Alle inbouw- en kleurmogelijkheden

Van der Valk Schiedam
Het beleven van akoestiek is essentieel kom langs en ervaar het zelf!
Van der Valk Schiedam

Ervaar een akoestisch plafond in onze showroom

Wij werken nauw samen met het Naadloos Akoestisch Bouwlab. Het is wereldwijd een uniek kenniscentrum waar u alle mogelijkheden kan zien, horen en beleven in testruimtes.

In de testruimtes geven een realistisch beeld hoe een woonkamer, keuken of speelkamer zonder akoestiek klinkt ten opzichte van een ruimte met een akoestisch plafond. Zo weet u precies waarvoor u kiest of heeft gekozen.

Maak een afspraak
1. Vrijblijvend advies

Ons advies is altijd vrijblijvend. Wij vinden dat u de mogelijkheid moet hebben een overwogen keuze te maken, of dat nou wel of geen akoestiek is.

2. Ontwerp & offerte

Een akoestisch plafond naar u wensen is altijd maatwerk. Wij voorzien u van een document met uw werktekening, de akoestische berekening en het advies.

3. Bezoek op locatie

De theorie verschilt vaak van de praktijk. Voor aanvang worden problemen getackeld, details doorgenomen en afspraken gemaakt, om tijdens de uitvoering de communicatie soepel te doen verlopen.

Te gebruiken als interieur element

Akoestische eilanden of plafondeilanden hebben natuurlijk als primaire functie dat de akoestiek wordt verbeterd dor nagalm en echo te verminderen. geluidsabsorptie is het belangrijkse kenmerk. Daarnaast – en dat geldt zeker ook voor de akoeestische baffles – kunnen ze zo gemaakt worden dat ze naadloos bij het interieur passen. Oplosssing die in elke gewenste vorm is te krijgen die u maar wilt!

Baffles kunnen ook tegen of voor een wand worden geplaatst, als het met kabels aan het plafond hangen niet kan of niet gewenst is. Over het algemeen kun je stellen dat akoestische eilanden slechte akoestiek beter bestrijden, omdat het oppervlak naar het geluid toe is gekeerd. Hierdoor ontstaat er een betere geluidsabsorptie. Een keuze voor akoestische baffles aan het plafond kan er bijvoorbeeld mee te maken hebben dat de verlichting via het plafond loopt. Ook verlies je geen plafondhoogte door verticale baffles, omdat je het plafond immers altijd blijft zien.

Het leuke van akoestische baffles en akoestische eilanden is dat ze in talloze vormen mogelijk zijn en natuurlijk in uiteenlopende kleuren, zodat de deze oplossing prima past bij het ontwerp. Bovendien zorgen ze voor akoestiek verbetering, want daarom worden ze vanzelfsprekend toegepast. U wilt immers van die hinderlijke nagalm of echo af.

Permanent of tijdelijke oplossingen?

Akoestische plafonddeilanden en baffles kunnen als permanente of als tijdelijke oplossing dienen om de akoestiek te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan tijdelijke vestigingslocaties, waar veel echo en nagalm is, maar waar u dagelijks klanten ontvangt. Dan bieden ze een uitstekend alternatief in situaties, waar geen systeemplafond kan worden aangebracht.

Ze zorgen niet alleen voor een aanzienlijke vermindering van hinderlijke nagalm en verlaging van het geluidsniveau; ze zijn ook no eens relatief snel aan te brengen. En dat is voor tijdelijke vestigingslocaties natuurlijk ideaal. Maar belangrijker nog: akoestische eilanden verbeteren de akoestiek aanzienlijk! En dat is tenslotte wat u wilt.