}

Maandag t/m vrijdag: 08.30 - 17.00 uur

Akoestiek verbeteren

Akoestische problemen vragen om akoestische oplossingen

We spreken eigenlijk liever niet over akoestische problemen, maar over het verbeteren van de akoestiek. Omdat dit is wat we bij Pennings doen.

De praktijk van alle dag leert ons dat een akoestiek probleem in talloze ruimtes voorkomt. De akoestiek verbeteren, richt zich daarom niet alleen op het verminderen van nagalm, geluidsabsorptie en het reduceren van geluidsoverlast, maar ook op het zichtbare resultaat. Het verbeteren van de akoestiek is meer dan het aanbrengen van een fysieke oplossing; de esthetische eigenschappen zijn ook ontzettend belangrijk.

Akoestische oplossingen beginnen met een goed advies, waarmee het tackelen van het akoestisch probleem in kaart wordt gebracht. Kan de akoestiek worden verbeterd en bent u benieuwd naar hoe we dat bij Pennings zouden aanpakken? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

Akoestisch pleisterwerk

Naast het geluid is ook het optische eindresultaat belangrijk. Hierom hebben we bij Pennings Akoestisch Afbouwen ook veel aandacht voor de afwerking met akoestische spuitpleister. Dat gebeurt uiteraard in nauwe samenwerking met de opdrachtgever, maar ook met de architect, aangezien deze vanzelfsprekend graag wil dat de akoestische oplossingen aansluiten op zijn ontwerp. Afhankelijk van uw wensen én ons advies bieden we oplossingen aan in de vorm van een akoestisch plafond, akoestisch pleisterwerk, akoestische panelen, akoestische wanden, akoestische eilanden en akoestische schilderijen.

Akoestische oplossingen die werken; ongeacht het akoestische probleem.

 

Voor elke ruimte een akoestische oplossing

De akoestiek verbeteren, heeft vooral betrekking op ruimtes waar meerdere mensen samenkomen. De geluidskwaliteit en -beleving dienen aan te sluiten op de functie van de ruimte. Daarnaast speelt de akoestiek binnen de moderne, particuliere woningbouw een steeds grotere rol. Een villa kan nog zo mooi en strak ontworpen zijn, ‘holle’ klanken kunnen bijzonder hinderlijk zijn en als een probleem worden ervaren.

Een akoestisch plafond kan het geluid in een ruimte verbeteren, akoestische spuitpleister het geluidscomfort verhogen en bijzondere akoestische panelen kunnen een ware aanwinst zijn voor uw interieur.

Een hoger rendement en meer geluidscomfort

Een belangrijk neveneffect van akoestiek verbeterende maatregelen heeft direct met de gezondheid te maken. In kantoorruimtes met veel nagalm is het moeilijk concentreren en zal het medewerkers daarom meer energie kosten om optimaal te presteren. Geluidshinder wordt een stressfactor en leidt tot irritaties. Een akoestiek probleem is geboren. Een prettigere werkomgeving met een hoog geluidscomfort zorgt voor een beter rendement.

Akoestische plafonds

Het belang van een goede akoestiek op de werkvloer moet u niet onderschatten. Werkgevers hebben als gevolg van de ARBO-wetgeving een belangrijke verantwoordelijkheid. Zo moet nagalm op werkplekken voldoen aan de Europese norm NEN-EN-ISO 9612. Behalve op het rendement heeft een goede akoestiek ook een positieve invloed op de veiligheid van medewerkers. In een machinerijke productiehal met veel nagalm kan concentratieverlies leiden tot ongelukken; een slechte geluidsabsorptie tot gehoorbeschadiging.

Betere akoestiek door kennis en advies

Pennings Akoestisch Architect; Wij puzzelen graag. Elke ruimte kent haar eigen akoestische vraagstukken, dus niet elke oplossing is overal toepasbaar. Het vraagt om precisiewerk. En daar houden wij van. Het puzzelen mondt uit in een advies en uiteindelijk in de uitvoering: elke ruimte wordt voorzien van een naadloos akoestisch plafond. Samenwerken staat daarbij hoog in ons vaandel. Daarom staan wij tijdens het hele proces side by side met onze opdrachtgever.

Omdat wij niet alleen toonaangevend expert zijn, maar ook onafhankelijk leverancier, bedenken wij voor iedere situatie een passende oplossing.

Bent u benieuwd wat een Pennings Akoestisch Architect voor uw project kan betekenen of bent u benieuwd hoe een akoestisch ontwerp eruit ziet? Klik dan hier

Meer informatie

Zou u graag de akoestiek verbeteren? Neem dan nu geheel vrijblijvend contact met ons op. Bij Pennings Akoestisch Afbouwen vertellen we u graag meer over onze dienstverlening en de mogelijkheden.