Akoestiek verbeteren

We spreken eigenlijk liever niet over akoestische problemen, maar over het verbeteren van de akoestiek. Omdat dit is wat we bij Pennings doen.

De praktijk van alle dag leert ons dat een akoestiek probleem in talloze ruimtes voorkomt. De akoestiek verbeteren, richt zich daarom niet alleen op het verminderen van nagalm, geluidsabsorptie en het reduceren van geluidsoverlast, maar ook op het zichtbare resultaat. Het verbeteren van de akoestiek is meer dan het aanbrengen van een fysieke oplossing; de esthetische eigenschappen zijn ook ontzettend belangrijk.

Akoestiek verbeteren beginnen met een goed advies, waarmee het tackelen van het akoestisch probleem in kaart wordt gebracht. Kan de akoestiek worden verbeterd en bent u benieuwd naar hoe we dat bij Pennings zouden aanpakken? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Residentiële Villa met Natuurlijke Elementen
Het beleven van akoestiek is essentieel kom langs en ervaar het zelf!

Ervaar een akoestisch plafond in onze showroom

Wij werken nauw samen met het Naadloos Akoestisch Bouwlab. Het is wereldwijd een uniek kenniscentrum waar u alle mogelijkheden kan zien, horen en beleven in testruimtes.

In de testruimtes geven een realistisch beeld hoe een woonkamer, keuken of speelkamer zonder akoestiek klinkt ten opzichte van een ruimte met een akoestisch plafond. Zo weet u precies waarvoor u kiest of heeft gekozen.

1. Vrijblijvend advies

Ons advies is altijd vrijblijvend. Wij vinden dat u de mogelijkheid moet hebben een overwogen keuze te maken, of dat nou wel of geen akoestiek is.

2. Ontwerp & offerte

Een akoestisch plafond naar u wensen is altijd maatwerk. Wij voorzien u van een document met uw werktekening, de akoestische berekening en het advies.

3. Bezoek op locatie

De theorie verschilt vaak van de praktijk. Voor aanvang worden problemen getackeld, details doorgenomen en afspraken gemaakt, om tijdens de uitvoering de communicatie soepel te doen verlopen.

Akoestisch pleisterwerk

Naast het geluid is ook het optische eindresultaat belangrijk. Hierom hebben we bij Pennings Akoestisch Afbouwen ook veel aandacht voor de afwerking met akoestische spuitpleister. Dat gebeurt uiteraard in nauwe samenwerking met de opdrachtgever, maar ook met de architect, aangezien deze vanzelfsprekend graag wil dat de akoestische oplossingen aansluiten op zijn ontwerp. Afhankelijk van uw wensen én ons advies bieden we oplossingen aan in de vorm van een akoestisch plafond, akoestisch pleisterwerk, akoestische panelen, akoestische wanden, akoestische eilanden en akoestische schilderijen.

Akoestische oplossingen die werken; ongeacht het akoestische probleem.

Akoestiek verbeteren is mogelijk in elke ruimte

De akoestiek verbeteren, heeft vooral betrekking op ruimtes waar meerdere mensen samenkomen. De geluidskwaliteit en -beleving dienen aan te sluiten op de functie van de ruimte. Daarnaast speelt de akoestiek binnen de moderne, particuliere woningbouw een steeds grotere rol. Een villa kan nog zo mooi en strak ontworpen zijn, ‘holle’ klanken kunnen bijzonder hinderlijk zijn en als een probleem worden ervaren. Lees meer specifieke informatie over het verbeteren van akoestiek in de volgende ruimtes:

  • Akoestiek verbeteren in uw woning
  • Akoestiek verbeteren op kantoor
  • Akoestiek verbeteren in zwembaden
  • Akoestiek verbeteren in de horeca
  • Akoestiek verbeteren in het museum

Een akoestisch plafond kan het geluid in een ruimte verbeteren, akoestische spuitpleister het geluidscomfort verhogen en bijzondere akoestische panelen kunnen een ware aanwinst zijn voor uw interieur.

Een hoger rendement en meer geluidscomfort

Een belangrijk neveneffect van akoestiek verbeterende maatregelen heeft direct met de gezondheid te maken. In kantoorruimtes met veel nagalm is het moeilijk concentreren en zal het medewerkers daarom meer energie kosten om optimaal te presteren. Geluidshinder wordt een stressfactor en leidt tot irritaties. Een akoestiek probleem is geboren. Een prettigere werkomgeving met een hoog geluidscomfort zorgt voor een beter rendement.

Akoestische plafonds

Het belang van een goede akoestiek op de werkvloer moet u niet onderschatten. Werkgevers hebben als gevolg van de ARBO-wetgeving een belangrijke verantwoordelijkheid. Zo moet nagalm op werkplekken voldoen aan de Europese norm NEN-EN-ISO 9612. Behalve op het rendement heeft een goede akoestiek ook een positieve invloed op de veiligheid van medewerkers. In een machinerijke productiehal met veel nagalm kan concentratieverlies leiden tot ongelukken; een slechte geluidsabsorptie tot gehoorbeschadiging.

Betere akoestiek door kennis en advies

Pennings Akoestisch Architect; Wij puzzelen graag. Elke ruimte kent haar eigen akoestische vraagstukken, dus niet elke oplossing is overal toepasbaar. Het vraagt om precisiewerk. En daar houden wij van. Het puzzelen mondt uit in een advies en uiteindelijk in de uitvoering: elke ruimte wordt voorzien van een naadloos akoestisch plafond. Samenwerken staat daarbij hoog in ons vaandel. Daarom staan wij tijdens het hele proces side by side met onze opdrachtgever.

Omdat wij niet alleen toonaangevend expert zijn, maar ook onafhankelijk leverancier, bedenken wij voor iedere situatie een passende oplossing.

Veelgestelde vragen

Dit is zeker mogelijk, al brengt het meer risico’s met zich mee. Een akoestisch plafond in een woning duurt gemiddeld 7 werkdagen, waarin wij verschillende werkzaamheden moeten verrichten. Wij zullen altijd met uiterste zorg ons werk doen, maar er bestaat een risico dat wij de inrichting beschadigen met afplakwerkzaamheden of het verplaatsen van gereedschap. Ondanks dat je (afhankelijk van de situatie) ca. een week overlast ondervindt, zal na ons bezoek, je woonomgeving weer comfortabel en aangenaam klinken.
Een gespoten afwerking kan in iedere RAL- of NCS-kleur worden aangebracht. In ons Kleurenlab brengen wij de spuitpleister op kleur. Hiervoor hanteren wij geen minimale afname, elke ruimte moet kunnen voldoen aan uw wensen. Heeft u nog twijfels over de kleur? Dit geldt ook voor samples. Wij zorgen ervoor dat u de samples snel ontvangt om een overwogen keuze te kunnen maken.
Een naadloos akoestisch plafond blijft altijd maatwerk. Daardoor zijn de kosten van een akoestisch plafond nogal uiteenlopend. Belangrijke indicatoren zijn het aantal m2, het aantal details dat in het plafond en de vorm van het plafond. Het blijft lastig hier een uitspraak over te doen, omdat het afhankelijk is van veel factoren. Om zeker te zijn, kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit bevat een akoestische berekening met een prijs voor de budgettering.
In ons vakgebied is het ingewikkeld een akoestisch ontwerp over te brengen op tekening. De waarden van een akoestisch plafond zijn niet zichtbaar, dat kunt u alleen ervaren met uw eigen oren. Het beleven van een akoestisch plafond is mogelijk in ons experience center. Hier hebben wij verschillende ruimtes met en zonder akoestiek, zodat u een realistisch beeld heeft hoe een akoestisch plafond klinkt.
Pierre

Vragen?
Bel onze specialisten

073 – 6910527