AKOESTIEK IN HUIS
Akoestiek verbeteren in uw woonkamer

Akoestisch advies

In veel situaties worden mensen achteraf met akoestische problemen geconfronteerd. Uw woning ziet er schitterend en strak uit maar een aangenaam geluidscomfort is ver te zoeken. Dit vinden wij erg zonde en onnodig. Pennings Akoestisch Afbouwen kan hierbij optreden als onafhankelijk akoestisch adviseur.

Middels een akoestisch advies geven wij een indicatie van de nagalmtijd in uw woning, zodat u kunt bepalen of het voor u nodig is om akoestische voorzieningen te treffen. Of dat nou voor- of na het ontwerpproces is.

Vragen?
Bel onze specialisten
073 – 6910527

Vrijblijvend afspraak maken Ervaar het verschil
  • Experts in akoestiek door 20 jaar ervaring
  • Eigen en geschoolde vakmensen
  • Maatwerk akoestiek

Onafhankelijk akoestisch advies van een specialist

Het voordeel van ons bedrijf is dat we merkonafhankelijk werken. Hierdoor geven we altijd akoestisch advies dat het best past bij de desbetreffende ruimte, zonder bevooroordeeld te zijn. Verder kiest u ook voor ons omdat wij:

Experts zijn op het gebied van akoestische plafonds;

Voor architect, opdrachtgever en verwerker werken;

Kwaliteit leveren tegen een aantrekkelijk tarief.

Wij maken bovendien gebruik van diverse afwerkingen om de akoestiek te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan naadloze akoestische plafonds en akoestisch spuitwerk. Om een beter beeld te krijgen van onze mogelijkheden, kunt u ook altijd onze projecten bekijken.

Waarom Pennings

Uitstekende service; Wij doen graag een stap extra

Gericht en vrijblijvend advies

Akoestiek met hoogst haalbare absorptie waarden

Onzichtbare oplossing; Geen concessies op uw interieur

Alle inbouw- en kleurmogelijkheden

Nagalmtijd berekenen

Een uitgebreid akoestisch advies op afstand is onmogelijk te realiseren. Hiervoor zijn gespecialiseerde akoestisch adviseurs die onderzoek doen naar de ruimte. Vaak worden deze specialisten ingehuurd om de nagalmtijd in een kerk of theater te berekenen. Voor een goede akoestiek in uw woning is een gecompliceerd rapport niet nodig. Wij zullen de akoestiek berekenen die nodig is om de nagalmtijd te reduceren voor een optimaal akoestisch comfort.

Prettige nagalmtijd is afhankelijk van veel factoren. Een aantal onderdelen zijn:

  • gebruikte bouwkundige oppervlakte
  • absorberend vermogen van de inrichting
  • totale volume van de ruimte
  • persoonlijke beleving

Waar wij ook rekening mee houden in het akoestisch advies of ontwerp is het doeleinde van de ruimte. Het is logisch dat u andere akoestische eisen stelt aan een woonkamer, dan aan een badkamer of slaapkamer.

Stadsvilla ‘s-Hertogenbosch
Het beleven van akoestiek is essentieel kom langs en ervaar het zelf!

Akoestisch advies ervaren in ons Experience Center

Akoestiek uitdrukken op papier, het blijft moeilijk. Wat zeggen al die grafieken en tabellen nou precies? Het vermindert de nagalmtijd in uw woning significant, maar hoe klinkt het dan in werkelijkheid… Wij vinden dat u akoestiek moet ervaren en dat is mogelijk in ons Experience Center. Pas dan kunt u wel overwogen een beslissing maken.

In de testruimtes geven een realistisch beeld hoe een woonkamer, keuken of speelkamer zonder akoestiek klinkt ten opzichte van een ruimte met een akoestisch plafond. Zo weet u precies waarvoor u kiest of heeft gekozen.

1. Vrijblijvend advies

Ons advies is altijd vrijblijvend. Wij vinden dat u de mogelijkheid moet hebben een overwogen keuze te maken, of dat nou wel of geen akoestiek is.

2. Ontwerp & offerte

Een akoestisch plafond naar u wensen is altijd maatwerk. Wij voorzien u van een document met uw werktekening, de akoestische berekening en het advies.

3. Bezoek op locatie

De theorie verschilt vaak van de praktijk. Voor aanvang worden problemen getackeld, details doorgenomen en afspraken gemaakt, om tijdens de uitvoering de communicatie soepel te doen verlopen.

Veelgestelde vragen

Dit is zeker mogelijk, al brengt het meer risico’s met zich mee. Een akoestisch plafond in een woning duurt gemiddeld 7 werkdagen, waarin wij verschillende werkzaamheden moeten verrichten. Wij zullen altijd met uiterste zorg ons werk doen, maar er bestaat een risico dat wij de inrichting beschadigen met afplakwerkzaamheden of het verplaatsen van gereedschap. Ondanks dat je (afhankelijk van de situatie) ca. een week overlast ondervindt, zal na ons bezoek, je woonomgeving weer comfortabel en aangenaam klinken.
Een gespoten afwerking kan in iedere RAL- of NCS-kleur worden aangebracht. In ons Kleurenlab brengen wij de spuitpleister op kleur. Hiervoor hanteren wij geen minimale afname, elke ruimte moet kunnen voldoen aan uw wensen. Heeft u nog twijfels over de kleur? Dit geldt ook voor samples. Wij zorgen ervoor dat u de samples snel ontvangt om een overwogen keuze te kunnen maken.
Een naadloos akoestisch plafond blijft altijd maatwerk. Daardoor zijn de kosten van een akoestisch plafond nogal uiteenlopend. Belangrijke indicatoren zijn het aantal m2, het aantal details dat in het plafond en de vorm van het plafond. Het blijft lastig hier een uitspraak over te doen, omdat het afhankelijk is van veel factoren. Om zeker te zijn, kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit bevat een akoestische berekening met een prijs voor de budgettering.
In ons vakgebied is het ingewikkeld een akoestisch ontwerp over te brengen op tekening. De waarden van een akoestisch plafond zijn niet zichtbaar, dat kunt u alleen ervaren met uw eigen oren. Het beleven van een akoestisch plafond is mogelijk in ons experience center. Hier hebben wij verschillende ruimtes met en zonder akoestiek, zodat u een realistisch beeld heeft hoe een akoestisch plafond klinkt.
Pierre

Vragen?
Bel onze specialisten

073 – 6910527