De ultieme akoestische oplossing
om nagalm te verminderen

Nagalm verminderen

Nagalm is iets wat thuis hoort in een kerk, maar niet thuis, op kantoor of in een restaurant. Met een naadloos akoestisch plafond kun je nagalm verminderen zonder dat je dit kunt zien. Dat is een optimaal akoestisch comfort en een lust voor het oog.

Een naadloos akoestisch plafond ziet er uit als een gewoon plafond maar hiermee kunnen we optimaal nagalm verminderen. Of het nu een woning, zwembad of kantoor is. Met een naadloze akoestische oplossing wordt iedere ruimte een oase van rust en stilte.

Nagalm verminderen zonder dat je dit ziet? Dat doe je met een naadloos akoestisch plafond.

Vragen?
Bel onze specialisten
073 – 6910527

Vrijblijvend afspraak maken Ervaar het verschil
  • Experts in akoestiek door 20 jaar ervaring
  • Eigen en geschoolde vakmensen
  • Maatwerk akoestiek

Akoestische oplossingen galm verminderen

Nagalm wordt vaak als hinderlijk ervaren als u met iemand wil praten, al hangt het vaak ook af van de functie van de ruimte. Nagalm in de woonkamer wordt als onplezieriger ervaren dan nagalm in een kerk. Het wordt veroorzaakt doordat geluid vaak op harde en gladde oppervlakten wordt terugkaatst.

Het teruggekaatste geluid vermengt zich dan met het oorspronkelijke geluid. Dit is niet alleen storend bij gesprekken in de woonkamer, maar ook bij het luisteren naar muziek. Pennings Akoestisch Afbouwen brengt de nagalm gemiddeld met 300% terug.

Waarom Pennings?

Uitstekende service; Wij doen graag een stap extra

Gericht en vrijblijvend advies

Akoestiek met hoogst haalbare absorptie waarden

Onzichtbare oplossing; Geen concessies op uw interieur

Alle inbouw- en kleurmogelijkheden

Nagalm verminderen
Het beleven van akoestiek is essentieel kom langs en ervaar het zelf!
Nagalm verminderen

Ervaar een akoestisch plafond in onze showroom

Wij werken nauw samen met het Naadloos Akoestisch Bouwlab. Het is wereldwijd een uniek kenniscentrum waar u alle mogelijkheden kan zien, horen en beleven in testruimtes.

In de testruimtes geven een realistisch beeld hoe een woonkamer, keuken of speelkamer zonder akoestiek klinkt ten opzichte van een ruimte met een akoestisch plafond. Zo weet u precies waarvoor u kiest of heeft gekozen.

1. Vrijblijvend advies

Ons advies is altijd vrijblijvend. Wij vinden dat u de mogelijkheid moet hebben een overwogen keuze te maken, of dat nou wel of geen akoestiek is.

2. Ontwerp & offerte

Een akoestisch plafond naar u wensen is altijd maatwerk. Wij voorzien u van een document met uw werktekening, de akoestische berekening en het advies.

3. Bezoek op locatie

De theorie verschilt vaak van de praktijk. Voor aanvang worden problemen getackeld, details doorgenomen en afspraken gemaakt, om tijdens de uitvoering de communicatie soepel te doen verlopen.

Akoestische oplossingen galm verminderen

Hiervoor zijn er talloze akoestische oplossingen die de nagalm verminderen en de geluidsabsorptie verhogen. Akoestiek verbeteren kan bijvoorbeeld met naadloze akoestische plafonds, akoestische panelen, akoestisch spuitwerk, akoestische wanden, akoestisch eilanden en zelfs met akoestische schilderijen, waarmee u ook uw interieur kunt opwaarderen.

Veelgestelde vragen

Dit is zeker mogelijk, al brengt het meer risico’s met zich mee. Een akoestisch plafond in een woning duurt gemiddeld 7 werkdagen, waarin wij verschillende werkzaamheden moeten verrichten. Wij zullen altijd met uiterste zorg ons werk doen, maar er bestaat een risico dat wij de inrichting beschadigen met afplakwerkzaamheden of het verplaatsen van gereedschap. Ondanks dat je (afhankelijk van de situatie) ca. een week overlast ondervindt, zal na ons bezoek, je woonomgeving weer comfortabel en aangenaam klinken.
Een gespoten afwerking kan in iedere RAL- of NCS-kleur worden aangebracht. In ons Kleurenlab brengen wij de spuitpleister op kleur. Hiervoor hanteren wij geen minimale afname, elke ruimte moet kunnen voldoen aan uw wensen. Heeft u nog twijfels over de kleur? Dit geldt ook voor samples. Wij zorgen ervoor dat u de samples snel ontvangt om een overwogen keuze te kunnen maken.
Een naadloos akoestisch plafond blijft altijd maatwerk. Daardoor zijn de kosten van een akoestisch plafond nogal uiteenlopend. Belangrijke indicatoren zijn het aantal m2, het aantal details dat in het plafond en de vorm van het plafond. Het blijft lastig hier een uitspraak over te doen, omdat het afhankelijk is van veel factoren. Om zeker te zijn, kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit bevat een akoestische berekening met een prijs voor de budgettering.
In ons vakgebied is het ingewikkeld een akoestisch ontwerp over te brengen op tekening. De waarden van een akoestisch plafond zijn niet zichtbaar, dat kunt u alleen ervaren met uw eigen oren. Het beleven van een akoestisch plafond is mogelijk in ons experience center. Hier hebben wij verschillende ruimtes met en zonder akoestiek, zodat u een realistisch beeld heeft hoe een akoestisch plafond klinkt.
Pierre

Vragen?
Bel onze specialisten

073 – 6910527