• Experts in akoestiek door 20 jaar ervaring
  • Eigen en geschoolde vakmensen
  • Maatwerk akoestiek

Geluidsoverlast reduceren

Iedereen heeft wel eens te maken gehad met geluidsoverlast: de muziek die bij de buren regelmatig elk gesprek overstemt of de bovenburen, die hun nieuwe pakketvloer meer waarderen dan u. Ook op grotere schaal komt geluidshinder voor.

Het is er in allerlei soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan geluidshinder op de werkvloer, zoals in productie-omgevingen vaak het geval is. Dan worden er gehoor beschermende maatregelen genomen. Het probleem wordt ook door de overheid erkend, die normen voor geluidoverlast heeft vastgesteld.

Vragen?
Bel onze specialisten
073 – 6910527

Vrijblijvend afspraak maken
  • Experts in akoestiek door 20 jaar ervaring
  • Eigen en geschoolde vakmensen
  • Maatwerk akoestiek

Diverse oplossingen tegen geluidsoverlast

Gelukkig zijn er talloze oplossingen om geluidshinder en geluidsoverlast te bestrijden. Pennings Akoestisch Afbouwen biedt talloze geluidsisolerende en akoestiek verbeterende oplossingen die toepasbaar zijn op verschillende ruimtes en omgevingen.

Oplossingen die niet alleen de mate van geluidsoverlast beperken, maar ook de akoestiek verbeteren en het geluidscomfort verhogen.

Waarom Pennings?

Uitstekende service; Wij doen graag een stap extra

Gericht en vrijblijvend advies

Akoestiek met hoogst haalbare absorptie waarden

Onzichtbare oplossing; Geen concessies op uw interieur

Alle inbouw- en kleurmogelijkheden

Geluidsoverlast reduceren
Het beleven van akoestiek is essentieel kom langs en ervaar het zelf!
Geluidsoverlast reduceren

Ervaar een akoestisch plafond in onze showroom

Wij werken nauw samen met het Naadloos Akoestisch Bouwlab. Het is wereldwijd een uniek kenniscentrum waar u alle mogelijkheden kan zien, horen en beleven in testruimtes.

In de testruimtes geven een realistisch beeld hoe een woonkamer, keuken of speelkamer zonder akoestiek klinkt ten opzichte van een ruimte met een akoestisch plafond. Zo weet u precies waarvoor u kiest of heeft gekozen.

Maak een afspraak
1. Vrijblijvend advies

Ons advies is altijd vrijblijvend. Wij vinden dat u de mogelijkheid moet hebben een overwogen keuze te maken, of dat nou wel of geen akoestiek is.

2. Ontwerp & offerte

Een akoestisch plafond naar u wensen is altijd maatwerk. Wij voorzien u van een document met uw werktekening, de akoestische berekening en het advies.

3. Bezoek op locatie

De theorie verschilt vaak van de praktijk. Voor aanvang worden problemen getackeld, details doorgenomen en afspraken gemaakt, om tijdens de uitvoering de communicatie soepel te doen verlopen.

Normen geluidsoverlast

Gemeentes stellen zelf de normen voor geluidsoverlast, die bijvoorbeeld wordt veroorzaakt door buren, vast. Het spreekt voor zich dat het preventief aanpakken van geluidsoverlast de voorkeur verdient. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij concertzalen, poppodia, studio’s en theaters, maar ook bij particuliere woningen met een thuisbioscoop of een muziekkamer.

Je kunt natuurlijk de wanden bekleden met eierdozen; je kunt ook kiezen voor de duurzame en o zo fraaie, esthetische oplossingen van Pennings Akoestisch Afbouwen voor muren, plafond en vloer.