Een naadloos akoestisch plafond
de ultieme oplossing tegen galm

Akoestische Problemen

Akoestische problemen komen veel en steeds vaker voor en dat terwijl dit totaal onnodig is. Met een naadloos akoestisch plafond kun je akoestische problemen effectief bestrijden zonder dat je het ziet.

Glazen puien, gestuukte wanden, harde vloeren; dat is wat we hedendaags terugzien in woningen, musea, kantoren en restaurants. Deze bouwkundige materialen zijn alle ingrediënten die je nodig hebt om akoestische problemen te creëren. Wil je deze onzichtbaar en toch effectief oplossen of voorkomen, dan is een naadloos akoestisch plafond de ultieme oplossing.

De uitstraling van een gewoon plafond en een topklasse akoestiek? Daarvoor staan wij garant.

Vragen?
Bel onze specialisten
073 – 6910527

Vrijblijvend afspraak maken Ervaar het verschil
  • Experts in akoestiek door 20 jaar ervaring
  • Eigen en geschoolde vakmensen
  • Maatwerk akoestiek

Nagalm als akoestisch probleem

Een ruimte met veel nagalm of een lange nagalmtijd is niet geschikt om te vergaderen. Een concertzaal waar het geluid voortdurend weerkaatst, is niet geschikt om te luisteren naar de Vier jaargetijden van Vivaldi. Maar ook in huis komen dergelijke akoestische problemen regelmatig voor. Het gebruik van veel harde materialen en grote, harde oppervlakken zorgen voor veel nagalm doordat het geluid wordt weerkaatst en er geen geluidsabsorptie optreedt.

Televisie kijken of zelfs een gesprek voeren, kunnen door een hinderlijke nagalm een stuk minder aangenaam worden. Hinderlijke nagalm komt ook voor in andere omgevingen, zoals productieruimten, kantoren en zwembaden. Kortom, een akoestisch probleem hangt samen met de functie van de ruimte.

Waarom Pennings

Uitstekende service; Wij doen graag een stap extra

Gericht en vrijblijvend advies

Akoestiek met hoogst haalbare absorptie waarden

Onzichtbare oplossing; Geen concessies op uw interieur

Alle inbouw- en kleurmogelijkheden

Akoestische Problemen
Het beleven van akoestiek is essentieel kom langs en ervaar het zelf!
Akoestische Problemen

Ervaar een akoestisch plafond in onze showroom

Wij werken nauw samen met het Naadloos Akoestisch Bouwlab. Het is wereldwijd een uniek kenniscentrum waar u alle mogelijkheden kan zien, horen en beleven in testruimtes.

In de testruimtes geven een realistisch beeld hoe een woonkamer, keuken of speelkamer zonder akoestiek klinkt ten opzichte van een ruimte met een akoestisch plafond. Zo weet u precies waarvoor u kiest of heeft gekozen.

Maak een afspraak
1. Vrijblijvend advies

Ons advies is altijd vrijblijvend. Wij vinden dat u de mogelijkheid moet hebben een overwogen keuze te maken, of dat nou wel of geen akoestiek is.

2. Ontwerp & offerte

Een akoestisch plafond naar u wensen is altijd maatwerk. Wij voorzien u van een document met uw werktekening, de akoestische berekening en het advies.

3. Bezoek op locatie

De theorie verschilt vaak van de praktijk. Voor aanvang worden problemen getackeld, details doorgenomen en afspraken gemaakt, om tijdens de uitvoering de communicatie soepel te doen verlopen.

Akoestiek verbeteren: wanneer wel en wanneer niet

Voor een collegezaal gelden andere akoestische voorwaarden, dan voor een zwembad en deze voorwaarden zijn min of meer algemeen. De akoestiek in een collegezaal moet zodanig zijn dat je elkaar op praatniveau kunt verstaan. Nagalm is in dit geval niet wenselijk; de akoestiek in een publiek zwembad hoeft deze kwaliteiten echter niet te hebben.

In de ene situatie wil je de akoestiek verbeteren en de nagalmtijd verkorten, in de andere situatie is er geen noodzaak voor en is er derhalve geen sprake van een akoestiek probleem.

Akoestiek verbeteren

Als het geluid bijvoorbeeld door harde en gladden wanden en plafonds veelvuldig wordt teruggekaatst, duurt het even voordat het geluid verdwijnt. En dat is niet alleen voor de spreker hinderlijk, maar ook voor de toehoorders. In oude kerkgebouwen worden een nagalm en langere nagalmtijd veel meer geaccepteerd. Kerken zijn immers zogenaamde stiltegebouwen. Anders wordt het als deze kerken, zoals steeds vaker gebeurt, een nieuwe functie krijgen (herbestemming). Bijvoorbeeld als winkel of expositieruimte. Dan wordt een nagalm plotseling hinderlijk.

Image Description

Vrijblijvend akoestisch ontwerp?

Quisque nec quam id odio vulputate hendrerit. Nunc scelerisque id mauris ut cursus. Quisque nec quam id odio vulputate hendrerit.

Akoestische problemen? Los ze op

Naast een wetenschappelijke betekenis van akoestiek die ontzettend gecompliceerd is, is er tevens een meer gangbare betekenis beschikbaar die wij graag delen: De akoestiek is de invloed van de ruimte op de nagalm en nagalmtijd en de klank. Als u spreekt over een slechte akoestiek, dan staat dat altijd in relatie tot de functie van die ruimte. De vraag is hoe men de nagalm kan verminderen en de akoestiek kan verbeteren; ofwel hoe gaat u het akoestische probleem te lijf?

Als de ruimte verandert, dan wordt de akoestische beleving anders waardoor er in sommige gevallen geluidsabsorberende maatregelen moeten worden getroffen. Het luistert vaak nauw om de akoestiek te verbeteren en daarom gaan we bij Pennings Akoestisch Afbouwen altijd op zoek naar de beste akoestische oplossingen, ongeacht het akoestische probleem. Grofweg wordt een slechte akoestiek opgelost door de nagalmtijd te verkorten, de geluidsabsorbatie te verhogen en geluidsoverlast te verminderen.

Veelgestelde vragen

Dit is zeker mogelijk, al brengt het meer risico’s met zich mee. Een akoestisch plafond in een woning duurt gemiddeld 7 werkdagen, waarin wij verschillende werkzaamheden moeten verrichten. Wij zullen altijd met uiterste zorg ons werk doen, maar er bestaat een risico dat wij de inrichting beschadigen met afplakwerkzaamheden of het verplaatsen van gereedschap. Ondanks dat je (afhankelijk van de situatie) ca. een week overlast ondervindt, zal na ons bezoek, je woonomgeving weer comfortabel en aangenaam klinken.
Een gespoten afwerking kan in iedere RAL- of NCS-kleur worden aangebracht. In ons Kleurenlab brengen wij de spuitpleister op kleur. Hiervoor hanteren wij geen minimale afname, elke ruimte moet kunnen voldoen aan uw wensen. Heeft u nog twijfels over de kleur? Dit geldt ook voor samples. Wij zorgen ervoor dat u de samples snel ontvangt om een overwogen keuze te kunnen maken.
Een naadloos akoestisch plafond blijft altijd maatwerk. Daardoor zijn de kosten van een akoestisch plafond nogal uiteenlopend. Belangrijke indicatoren zijn het aantal m2, het aantal details dat in het plafond en de vorm van het plafond. Het blijft lastig hier een uitspraak over te doen, omdat het afhankelijk is van veel factoren. Om zeker te zijn, kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit bevat een akoestische berekening met een prijs voor de budgettering.
In ons vakgebied is het ingewikkeld een akoestisch ontwerp over te brengen op tekening. De waarden van een akoestisch plafond zijn niet zichtbaar, dat kunt u alleen ervaren met uw eigen oren. Het beleven van een akoestisch plafond is mogelijk in ons experience center. Hier hebben wij verschillende ruimtes met en zonder akoestiek, zodat u een realistisch beeld heeft hoe een akoestisch plafond klinkt.
Pierre

Vragen?
Bel onze specialisten

073 – 6910527