De ultieme akoestische
oplossing tegen galm

Akoestiek in het museum

De tijd van galmende museumzalen en tentoonstellingen vol verstorende echo’s is voorbij. Met een naadloze akoestische plafondoplossing kan de authenticiteit van een museum worden behouden en toch een optimaal akoestisch comfort worden behaald.

Museumzalen zijn bij uitstek ruimtes waar rust gewenst maar eerder uitzondering dan regel is. Strak gestucte wanden, hoge plafond en weinig interieur bieden een lust voor het oog maar een nare ervaring voor het oor. Dit is doodzonde en totaal onnodig.

Met een naadloos akoestisch plafond ben je verzekerd van een culturele en artistieke ervaring in alle rust. Hier staan wij als Pennings Akoestiek garant voor.

Vragen?
Bel onze specialisten
073 – 6910527

Vrijblijvend afspraak maken Ervaar het verschil
  • Experts in akoestiek door 20 jaar ervaring
  • Eigen en geschoolde vakmensen
  • Maatwerk akoestiek

Akoestiek laat u in rust genieten van kunst

Een museumbezoeker wil ongestoord kunnen genieten van kunst. Akoestiek in het museum is daarom van groot belang. De meeste musea vragen om een fluisterstille omgeving. Veel musea zijn gehuisvest in historische en monumentale gebouwen, zoals het Rijksmuseum in Amsterdam.

Vloeren zijn in het museum vaak van steen, gelakt hout, muren van strak pleisterwerk: geen ideale omgeving voor de beste akoestische prestaties. Wij zorgen met naadloze akoestische plafonds voor de ideale akoestiek in het museum om ongestoord van kunst te kunnen genieten.

Pennings Akoestisch Afbouwen heeft de akoestiek sterk verbeterd in onder meer het Rijksmuseum, het Mauritshuis, het Drents Museum en de Hermitage.

Akoestiek in oude gebouwen

Veel musea zijn oud. Het zijn vaak gebouwen met een uniek historisch karakter. Pennings Akoestisch Afbouwen houdt in samenwerking met de architect met akoestische oplossingen rekening met de authenticiteit van het betreffende museum. Het historische karakter moet natuurlijk behouden blijven, terwijl er tegelijkertijd een akoestiekverbetering moet plaatsvinden.

Hinderlijke nagalm en echo in het museum kunnen al gauw als geluidshinder worden ervaren. Wij hebben een schat aan ervaring wat betreft akoestische oplossingen om nagalm te verminderen en geluidsabsorptie en daarmee het geluidscomfort in musea te verhogen. Door het gebruik van de juiste akoestische materialen en oplossingen is er in deze ruimtes een perfecte akoestiek.

Felix Meritis Amsterdam
Het beleven van akoestiek is essentieel kom langs en ervaar het zelf!

Ervaar een akoestisch plafond in ons Experience Center

Wij werken nauw samen met het Naadloos Akoestisch Bouwlab. Het is wereldwijd een uniek kenniscentrum waar u alle mogelijkheden kan zien, horen en beleven in testruimtes.

De testruimtes geven een realistisch beeld hoe een omgeving klinkt zonder akoestiek ten opzichte van een ruimte met een akoestisch plafond. Zo weet u precies wat u en uw bezoekers kunnen verwachten.

1. Vrijblijvend advies

Ons advies is altijd vrijblijvend. Wij vinden dat u de mogelijkheid moet hebben een overwogen keuze te maken, of dat nou wel of geen akoestiek is.

2. Ontwerp & offerte

Een akoestisch plafond naar u wensen is altijd maatwerk. Wij voorzien u van een document met uw werktekening, de akoestische berekening en het advies.

3. Bezoek op locatie

De theorie verschilt vaak van de praktijk. Voor aanvang worden problemen getackeld, details doorgenomen en afspraken gemaakt, om tijdens de uitvoering de communicatie soepel te doen verlopen.

Moderne musea

Dat geldt overigens niet alleen voor oude musea, maar ook voor moderne musea, waar we naadloze akoestische plafonds hebben aangebracht. Juist door onze ervaring in specifieke akoestische oplossingen wordt Pennings Akoestisch Afbouwen steeds vaker ingeschakeld om de akoestiek in musea te verbeteren. En een goede akoestiek wordt door de museumbezoeker zeer op prijs gesteld. Niet alleen door de museumbezoeker, maar ook door de museumdirecteur, die ervaart dat zijn bezoek volop geniet van zijn museum onder de beste akoestische omstandigheden.

Een goede akoestiek wordt door de museumbezoeker zeer op prijs gesteld. Niet alleen door de museumbezoeker, maar ook door de museumdirecteur, die ervaart dat zijn bezoek volop geniet van zijn museum onder de beste akoestische omstandigheden.

Image Description

Vrijblijvend een offerte?

Een offerte met daarin de bijbehorende akoestische berekening, het verschil van akoestiek d.m.v. interactieve geluidsfragmenten de, passende naadloze plafondoplossingen en een prijs voor budgettering.

Veelgestelde vragen

Akoestiek is de wetenschappelijke studie en praktijk van geluid, met name de manier waarop geluid zich gedraagt in een bepaalde omgeving. Het omvat de eigenschappen, kenmerken en effecten van geluid, zoals reflecties, absorptie, weerkaatsing en verspreiding. Akoestiek speelt een belangrijke rol in verschillende omgevingen, zoals concertzalen, kantoren, theaters en woningen, omdat het invloed heeft op de geluidsbeleving en het welzijn van mensen. Om de akoestiek te verbeteren, kunnen verschillende maatregelen worden genomen. Daarvoor moet de oorzaak van het probleem eerst duidelijk zijn.
Een akoestisch plafond is een type plafond dat is ontworpen om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Het bestaat uit speciale materialen die geluid absorberen en reflecties verminderen. Akoestische plafonds helpen bij het verminderen van galm, echo’s en achtergrondlawaai, waardoor een rustigere en aangenamere geluidsbeleving ontstaat. Ze worden vaak gebruikt in diverse omgevingen, zoals woningen, kantoren, theaters, klaslokalen en restaurants, waar spraakverstaanbaarheid en geluidscontrole belangrijk zijn. Een akoestisch plafond is beschikbaar in alle maten en vormen
De positieve impact van akoestiek is veelzijdig en heeft invloed op verschillende aspecten van onze leefomgeving: 1. Verbeterde communicatie: Goede akoestiek zorgt voor een helder en verstaanbaar geluid, waardoor gesprekken, presentaties en lessen gemakkelijker te volgen zijn. Dit bevordert de communicatie en samenwerking tussen mensen. 2. Verhoogde productiviteit: In kantooromgevingen kan een optimale akoestiek de concentratie verbeteren en afleiding verminderen, wat resulteert in een hogere productiviteit en efficiëntie van werknemers. 3. Betere leerprestaties: Scholen en onderwijsinstellingen met goede akoestiek creëren een gunstige leeromgeving waarin studenten zich beter kunnen concentreren en informatie beter kunnen verwerken. 4. Vermindering van stress: Een aangename akoestische omgeving vermindert stress en vermoeidheid, wat leidt tot een hoger gevoel van welzijn en comfort. 5. Verbeterde geluidsbeleving: In concertzalen, theaters en andere entertainmentlocaties verbetert een goede akoestiek de kwaliteit van optredens en voorstellingen, waardoor het publiek een meer meeslepende en bevredigende geluidsbeleving heeft. 6. Creëren van privacy: In kantoren en openbare ruimtes helpt akoestiek om geluidsoverlast en ongewenst luisteren te verminderen, waardoor privacy en vertrouwelijkheid worden bevorderd. 7. Positieve invloed op gezondheid: Een goede akoestiek kan de slaapkwaliteit bevorderen en geluidsoverlast verminderen, wat gunstig is voor de gezondheid en het welzijn van bewoners. Kortom, akoestiek speelt een cruciale rol in ons dagelijks leven en heeft een positieve impact op onze communicatie, productiviteit, gezondheid en algehele geluidsbeleving. Door te zorgen voor een goede akoestiek in verschillende omgevingen kunnen we een comfortabele en functionele geluidsbeleving creëren die bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven.
Een naadloos akoestisch plafond blijft altijd maatwerk. Daardoor zijn de kosten van een akoestisch plafond nogal uiteenlopend. Belangrijke indicatoren zijn het aantal m2, het aantal details dat in het plafond en de vorm van het plafond. Het blijft lastig hier een uitspraak over te doen, omdat het afhankelijk is van veel factoren. Om zeker te zijn, kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit bevat een akoestische berekening met een prijs voor de budgettering.
Een gespoten afwerking kan in iedere RAL- of NCS-kleur worden aangebracht. In ons Kleurenlab brengen wij de spuitpleister op kleur. Hiervoor hanteren wij geen minimale afname, elke ruimte moet kunnen voldoen aan uw wensen. Heeft u nog twijfels over de kleur? Dit geldt ook voor samples. Wij zorgen ervoor dat u de samples snel ontvangt om een overwogen keuze te kunnen maken.
Pierre

Vragen?
Bel onze specialisten

073 – 6910527