De ultieme akoestische
oplossing tegen galm

Akoestiek in het museum

De tijd van galmende museumzalen en tentoonstellingen vol verstorende echo’s is voorbij. Met een naadloze akoestische plafondoplossing kan de authenticiteit van een museum worden behouden en toch een optimaal akoestisch comfort worden behaald.

Museumzalen zijn bij uitstek ruimtes waar rust gewenst maar eerder uitzondering dan regel is. Strak gestucte wanden, hoge plafond en weinig interieur bieden een lust voor het oog maar een nare ervaring voor het oor. Dit is doodzonde en totaal onnodig.

Met een naadloos akoestisch plafond ben je verzekerd van een culturele en artistieke ervaring in alle rust. Hier staan wij als Pennings Akoestiek garant voor.

Vragen?
Bel onze specialisten
073 – 6910527

Vrijblijvend afspraak maken Ervaar akoestiek
  • Experts in akoestiek door 20 jaar ervaring
  • Eigen en geschoolde vakmensen
  • Maatwerk akoestiek

Akoestiek laat u in rust genieten van kunst

Een museumbezoeker wil ongestoord kunnen genieten van kunst. Akoestiek in het museum is daarom van groot belang. De meeste musea vragen om een fluisterstille omgeving. Veel musea zijn gehuisvest in historische en monumentale gebouwen, zoals het Rijksmuseum in Amsterdam.

Vloeren zijn in het museum vaak van steen, gelakt hout, muren van strak pleisterwerk: geen ideale omgeving voor de beste akoestische prestaties. Wij zorgen met naadloze akoestische plafonds voor de ideale akoestiek in het museum om ongestoord van kunst te kunnen genieten.

Pennings Akoestisch Afbouwen heeft de akoestiek sterk verbeterd in onder meer het Rijksmuseum, het Mauritshuis, het Drents Museum en de Hermitage.

Akoestiek in oude gebouwen

Veel musea zijn oud. Het zijn vaak gebouwen met een uniek historisch karakter. Pennings Akoestisch Afbouwen houdt in samenwerking met de architect met akoestische oplossingen rekening met de authenticiteit van het betreffende museum. Het historische karakter moet natuurlijk behouden blijven, terwijl er tegelijkertijd een akoestiekverbetering moet plaatsvinden.

Hinderlijke nagalm en echo in het museum kunnen al gauw als geluidshinder worden ervaren. Wij hebben een schat aan ervaring wat betreft akoestische oplossingen om nagalm te verminderen en geluidsabsorptie en daarmee het geluidscomfort in musea te verhogen. Door het gebruik van de juiste akoestische materialen en oplossingen is er in deze ruimtes een perfecte akoestiek.

Felix Meritis Amsterdam
Het beleven van akoestiek is essentieel kom langs en ervaar het zelf!

Ervaar een akoestisch plafond in ons Experience Center

Wij werken nauw samen met het Naadloos Akoestisch Bouwlab. Het is wereldwijd een uniek kenniscentrum waar u alle mogelijkheden kan zien, horen en beleven in testruimtes.

De testruimtes geven een realistisch beeld hoe een omgeving klinkt zonder akoestiek ten opzichte van een ruimte met een akoestisch plafond. Zo weet u precies wat u en uw bezoekers kunnen verwachten.

1. Vrijblijvend advies

Ons advies is altijd vrijblijvend. Wij vinden dat u de mogelijkheid moet hebben een overwogen keuze te maken, of dat nou wel of geen akoestiek is.

2. Ontwerp & offerte

Een akoestisch plafond naar u wensen is altijd maatwerk. Wij voorzien u van een document met uw werktekening, de akoestische berekening en het advies.

3. Bezoek op locatie

De theorie verschilt vaak van de praktijk. Voor aanvang worden problemen getackeld, details doorgenomen en afspraken gemaakt, om tijdens de uitvoering de communicatie soepel te doen verlopen.

Moderne musea

Dat geldt overigens niet alleen voor oude musea, maar ook voor moderne musea, waar we naadloze akoestische plafonds hebben aangebracht. Juist door onze ervaring in specifieke akoestische oplossingen wordt Pennings Akoestisch Afbouwen steeds vaker ingeschakeld om de akoestiek in musea te verbeteren. En een goede akoestiek wordt door de museumbezoeker zeer op prijs gesteld. Niet alleen door de museumbezoeker, maar ook door de museumdirecteur, die ervaart dat zijn bezoek volop geniet van zijn museum onder de beste akoestische omstandigheden.

Een goede akoestiek wordt door de museumbezoeker zeer op prijs gesteld. Niet alleen door de museumbezoeker, maar ook door de museumdirecteur, die ervaart dat zijn bezoek volop geniet van zijn museum onder de beste akoestische omstandigheden.

Image Description

Vrijblijvend een offerte?

Een offerte met daarin de bijbehorende akoestische berekening, het verschil van akoestiek d.m.v. interactieve geluidsfragmenten de, passende naadloze plafondoplossingen en een prijs voor budgettering.

Veelgestelde vragen

Een gespoten afwerking kan in iedere RAL- of NCS-kleur worden aangebracht. In ons Kleurenlab brengen wij de spuitpleister op kleur. Hiervoor hanteren wij geen minimale afname, elke ruimte moet kunnen voldoen aan uw wensen. Heeft u nog twijfels over de kleur? Dit geldt ook voor samples. Wij zorgen ervoor dat u de samples snel ontvangt om een overwogen keuze te kunnen maken.
Een naadloos akoestisch plafond blijft altijd maatwerk. Daardoor zijn de kosten van een akoestisch plafond nogal uiteenlopend. Belangrijke indicatoren zijn het aantal m2, het aantal details dat in het plafond en de vorm van het plafond. Het blijft lastig hier een uitspraak over te doen, omdat het afhankelijk is van veel factoren. Om zeker te zijn, kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit bevat een akoestische berekening met een prijs voor de budgettering.
In ons vakgebied is het ingewikkeld een akoestisch ontwerp over te brengen op tekening. De waarden van een akoestisch plafond zijn niet zichtbaar, dat kunt u alleen ervaren met uw eigen oren. Het beleven van een akoestisch plafond is mogelijk in ons experience center. Hier hebben wij verschillende ruimtes met en zonder akoestiek, zodat u een realistisch beeld heeft hoe een akoestische plafond klinkt.
Pierre

Vragen?
Bel onze specialisten

073 – 6910527
Ervaar akoestiek
Ervaar akoestiek
Ervaar akoestiek
Ervaar akoestiek