De ultieme akoestische oplossing
voor geluidsabsorptie

Geluidsabsorptie

Optimale geluidsabsorptie behalen zonder dat je dit ziet? Dat kan met een naadloos akoestisch plafond. Want we kunnen wel stellen dat galm en echo iets is van vroeger en nu effectief kan worden voorkomen.

Akoestische problemen ontstaan zodra een ruimte teveel harde materialen bevat zoals glas, stucwerk, tegels en b.v. pvc vloeren. Deze materialen zorgen voor weerkaatsing van geluid en maken menig woning, zwembad, kantoor of restaurant onaangenaam. Met voldoende geluidsabsorptie kun je dit voorkomen, maar dit red je niet met een kleed op de vloer, een plant of een stoffen stoel. Met een naadloos akoestisch plafond los je dit probleem gegarandeerd op zonder enige concessie te doen in de uitstraling.

Pennings staat garant voor een ruimte zonder galm en een optimale geluidsabsorptie, in welke omgeving dan ook

Vragen?
Bel onze specialisten
073 – 6910527

Vrijblijvend afspraak maken Ervaar het verschil
  • Experts in akoestiek door 20 jaar ervaring
  • Eigen en geschoolde vakmensen
  • Maatwerk akoestiek

Keuze geluidsabsorberend materiaal belangrijk

Voor een optimale geluidsabsorptie biedt Pennings Akoestisch Afbouwen het beste materiaal. Het spreekt voor zich dat harde materialen niet zorgen voor een goed resultaat. Materiaalkeuze is daarom van groot belang. Niet alleen het soort materiaal, maar ook de dikte van het materiaal is bepalend voor de mate van geluidsabsorptie. Simpelweg, omdat omgevingsgeluiden deels door het absorptiemateriaal worden opgenomen. En door geluidsabsorptie wordt de nagalm verminderd, waardoor het oorspronkelijke geluid zich niet mengt met het terug gekaatste geluid.

De specialisten van Pennings Akoestisch Afbouwen adviseren u graag over akoestiek verbeteren in bijvoorbeeld uw muziekstudio, oefenruimte, de kamer thuis, waar het drumstel van zoonlief staat of elders door de juiste keuze geluidsabsorberend materiaal.

Waarom Pennings?

Uitstekende service; Wij doen graag een stap extra

Gericht en vrijblijvend advies

Akoestiek met hoogst haalbare absorptie waarden

Onzichtbare oplossing; Geen concessies op uw interieur

Alle inbouw- en kleurmogelijkheden

Geluidsabsorptie
Het beleven van akoestiek is essentieel kom langs en ervaar het zelf!
Geluidsabsorptie

Ervaar een akoestisch plafond in onze showroom

Wij werken nauw samen met het Naadloos Akoestisch Bouwlab. Het is wereldwijd een uniek kenniscentrum waar u alle mogelijkheden kan zien, horen en beleven in testruimtes.

In de testruimtes geven een realistisch beeld hoe een woonkamer, keuken of speelkamer zonder akoestiek klinkt ten opzichte van een ruimte met een akoestisch plafond. Zo weet u precies waarvoor u kiest of heeft gekozen.

1. Vrijblijvend advies

Ons advies is altijd vrijblijvend. Wij vinden dat u de mogelijkheid moet hebben een overwogen keuze te maken, of dat nou wel of geen akoestiek is.

2. Ontwerp & offerte

Een akoestisch plafond naar u wensen is altijd maatwerk. Wij voorzien u van een document met uw werktekening, de akoestische berekening en het advies.

3. Bezoek op locatie

De theorie verschilt vaak van de praktijk. Voor aanvang worden problemen getackeld, details doorgenomen en afspraken gemaakt, om tijdens de uitvoering de communicatie soepel te doen verlopen.

Hoe werkt geluidsabsorptie van akoestiek?

Geluidsabsorptie is vaak gewenst als geluid hinderlijk is. Een bordje ‘stilte’ is vaak niet voldoende. In ruimtes waar bijvoorbeeld wordt gestudeerd (onderwijs), gelezen (bibliotheken) of waar wordt gewerkt kan elke vorm van geluid storend zijn. Akoestiek verbeteren door geluidsabsorptie – of het ‘opzuigen’ van geluid, zoals water in een spons – zorgt ervoor dat de akoestiek wordt verbeterd en je elkaar beter kunt verstaan.

Nagalm in uw werkkamer of elders thuis?

Uiteraard vergen ook andere ruimtes in huis een specifieke akoestiekoplossing. Denk daarbij aan uw werkkamer, de hal met stenen vloer of wellicht de grote kelderruimte. Het gaat hierbij niet om standaardoplossingen, maar om oplossingen op uw persoonlijke wensen en voorkeuren toegesneden. Dát is persoonlijk geluidscomfort.

Geen echo in uw werkkamer als u rustig wilt kunnen telefoneren of nagalm in uw slaapkamer, waar u natuurlijk rustig wilt kunnen slapen. Hoge hakken in de hal? Met de akoestische oplossingen van Pennings Akoestisch Afbouwen is dat geen enkel probleem meer.

akoestisch plafond geldermalsen

Akoestische oplossingen Pennings

Welke oplossingen zijn er om de akoestiek te verbeteren door middel van geluidsabsorptie? Hiervan zijn er talloze. Er is geen eenduidige oplossing omdat ruimtes nu eenmaal van elkaar verschillen. De bedoeling van de ruimte is belangrijk (is het een woonkamer of een muziekzaal bijvoorbeeld), de vorm van de ruimte speelt mee en zo zijn er nog meer factoren die van invloed zijn op de akoestiek. Daarom is een goed advies van belang. Het zorgt ervoor dat u niet alleen de beste oplossing krijgt, maar ook dat u niet achteraf alsnog akoestiek verbeterende maatregelen moet nemen.

Wij geloven in een partnership met de architect, in het zoeken naar het juiste product bij het project. Wij zijn flexibel en niet merkgebonden. Ons advies is altijd op maat en volledig vrijblijvend; Pennings Akoestisch Architect, uw partner in het akoestische landschap.