Een naadloos akoestisch plafond
de ultieme oplossing tegen galm

Akoestische wanden

Om akoestiek problemen te voorkomen of aan te pakken kunnen akoestische wanden helpen, echter is het plafond het meest effectieve en grootste oppervlak in de ruimte. Met een naadloos akoestisch plafond realiseer je een optimaal akoestisch comfort en voorkom je onnodige galm en echo in een totaal onzichtbaar jasje.

Tegenwoordig richten wij ruimtes in met harde materialen. Veel glas, aangevuld met stuc en pleisterwerk. In veel van deze ruimtes zijn akoestische wanden wenselijk. Dit kan met naadloze akoestische wanden en/of met een naadloos akoestisch plafond. Zo blijft de uitstraling precies zoals gewenst maar is onnodige galm en echo voorkomen.

Naadloze akoestische wanden en plafonds staan garant voor een optimale visuele en akoestische beleving.

Vragen?
Bel onze specialisten
073 – 6910527

Vrijblijvend afspraak maken Ervaar het verschil
  • Experts in akoestiek door 20 jaar ervaring
  • Eigen en geschoolde vakmensen
  • Maatwerk akoestiek

Zorgen voor veel beter geluidscomfort

Nagalm verminderen met akoestische wand

Akoestische wanden en wandpanelen zijn bovendien zeer geschikt om hinderlijke nagalm te verminderen in situaties waar geen akoestische plafond oplossing mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan ruimtes, waarin het plafond te hoog is voor de gewenste geluidsabsorptie of historische gebouwen, zoals kerken of dat er een systeemplafond reeds is aangebracht dat toegankelijk moet blijven. Met akoestische wandbekleding zorgen wij voor een perfecte geluidsaborptie.

Pennings Akoestisch Afbouwen legt hierbij de focus stevig op zowel de functionaliteit om de nagalm te verminderen en geluidsabsorptie te vergroten als op esthetiek: het moet er immers ook fraai uitzien.

Waarom Pennings?

Uitstekende service; Wij doen graag een stap extra

Gericht en vrijblijvend advies

Akoestiek met hoogst haalbare absorptie waarden

Onzichtbare oplossing; Geen concessies op uw interieur

Alle inbouw- en kleurmogelijkheden

Kantoor Vescom
Het beleven van akoestiek is essentieel kom langs en ervaar het zelf!

Ervaar een akoestisch plafond in onze showroom

Wij werken nauw samen met het Naadloos Akoestisch Bouwlab. Het is wereldwijd een uniek kenniscentrum waar u alle mogelijkheden kan zien, horen en beleven in testruimtes.

In de testruimtes geven een realistisch beeld hoe een woonkamer, keuken of speelkamer zonder akoestiek klinkt ten opzichte van een ruimte met een akoestisch plafond. Zo weet u precies waarvoor u kiest of heeft gekozen.

Maak een afspraak
1. Vrijblijvend advies

Ons advies is altijd vrijblijvend. Wij vinden dat u de mogelijkheid moet hebben een overwogen keuze te maken, of dat nou wel of geen akoestiek is.

2. Ontwerp & offerte

Een akoestisch plafond naar u wensen is altijd maatwerk. Wij voorzien u van een document met uw werktekening, de akoestische berekening en het advies.

3. Bezoek op locatie

De theorie verschilt vaak van de praktijk. Voor aanvang worden problemen getackeld, details doorgenomen en afspraken gemaakt, om tijdens de uitvoering de communicatie soepel te doen verlopen.

Leverbaar in alle kleuren

Akoestische wandpanelen kunnen in elke gewenste kleur geleverd worden, zodat ze precies op uw interieur zijn af te stemmen. Bovendien kunnen de akoestische wanden ook als tussenwand fungeren. Deze zijn zeer flexibel en kunnen ruimtes waarin akoestiek verbeteren uitgangspunt is, vrij worden ingedeeld.

Deze oplossingen van Pennings Akoestisch Afbouwen absorberen niet alleen het geluid (en verkorten de nagalmtijd); ze bevorderen ook het werkklimaat. Akoestische wandpanelen kunnen in talloze situaties toegepast worden: thuis, op kantoor, om overlegruimtes te creëren, maar ook in uw privézwembad, als u last heeft van hinderlijke nagalm.

Tijdelijke akoestische wanden

Een andere mogelijkheid is om akoestische wandpanelen te gebruiken als u bijvoorbeeld tijdelijk een ruimte huurt en veel last heeft van nagalm of echo. Dat kan bijvoorbeeld een tijdelijke expositieruimte zijn. Flexibele akoestische wandbekleding en wandpanelen zijn dan zeer geschikt om de akoestiek te verbeteren en de nagalm of echo gedeeltelijk of zelfs geheel te laten verdwijnen. Akoetische wandpanelen worden ook als tijdelijke akoestische oplossing gebruikt in ontvangstruimtes of als u tijdelijk met collega’s in een andere ruimte moet werken vanwege een verbouwing of renovatie.

Akoestische scheidingswanden

En dan zijn er ook nog akoestische scheidingswanden die u bijvoorbeeld op kantoor kunt gebruiken in situaties met een slechte akoestiek door het gebruik van harde materialen bijvoorbeeld. Rondom de werkplek waar in alle rust en concentratie gewerkt moet worden is deze slechtere akoestiek natuurlijk het meest merkbaar. Door het plaatsen va akoestische scheidingswanden kunt u hier op eenvoudige wijze wat aan doen. Deze oplossing is uitermate flexibel en reuze makkelijk om werkplekken in te delen. Echo en hinderlijke nagalm worden direct aangepakt.

Natuurlijk is het ook mogelijk om deze scheidingswanden van een kleur te voorzien die het beste past bij uw zakelijke uitstraling. Wilt u meer weten over onze akoestische wanden, tussenwanden en scheidingswanden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend akoestische advies.