Luister en ervaar het verschil van akoestiek

Brandvideo Pennings Akoestiek

Een slechte akoestiek maakt een woning onaangenaam om in te leven. Wij mensen zijn altijd in beweging. Het veroorzaakt de nodige galmen en echo’s, die een weg vinden naar alle ruimtes in een woning. Dit is een constante aanvoer van geluiden voor uw oren, terwijl uw zintuigen ook rust verdienen.

De Eleganza™, een onzichtbare oplossing, zorgt voor stilte in het comfort van uw eigen leefomgeving. Het naadloos akoestisch plafond is jarenlang doorontwikkeld, zodat u het beste kan ervaren van twee werelden; rust in uw woning en geen concessie op uw interieur. Dat is optimale akoestische en esthetische balans.

Een woning met slechte akoestiek (voorbeeld)

Deze schitterend gestylde woning heeft glad gestucte wanden en plafonds. Met haar minimalistische inrichting ziet het er fantastisch uit. Maar om ons aangenaam te voelen in een ruimte moeten al onze zintuigen geprikkeld worden. Onze ogen, neus en natuurlijk ook onze oren. En dat is waar het hier mis gaat.

Door alle harde oppervlaktes en de minimalistische inrichting heeft deze woning een akoestisch probleem. Galm en echo zorgen er voor dat we ons hier niet prettig voelen. Dat wil je niet in je woning.

Een woning met perfecte akoestiek (voorbeeld)

Deze prachtige woning heeft ook glad gestucte wanden en een minimalistische inrichting. De plafonds zijn echter niet glad gestuct, maar naadloos akoestisch.

Doordat er in het voortraject van de (ver)bouw rekening is gehouden met akoestische voorzieningen, wordt alle geluid tot 95% geabsorbeerd. Zo creëer je een optimaal wooncomfort.

Een akoestische ervaring

Het beleven van akoestiek is essentieel voor het maken van een onderbouwde keuze om wel of geen akoestiek toe te passen.

Het akoestisch kenniscentrum in Rosmalen biedt u de mogelijkheid om samen met uw opdrachtgever in afzonderlijke ruimtes vrijwel alle naadloze akoestische oplossingen die op de markt zijn te ervaren.

”Het is tijd om te gaan ontwerpen met onze oren.”

Stadsvilla ‘s-Hertogenbosch
Het beleven van akoestiek is essentieel kom langs en ervaar het zelf!

Julian Treasure
Top-rated international speaker on sound

Het is tijd om te gaan ontwerpen met onze oren, want het geluid om ons heen beïnvloed sterk ons geluksgevoel, onze effectiviteit en ons welzijn.

Harde reflecterende plafonds weerkaatsen het meeste geluid dat er tegenaan komt waardoor de ruimte onplezierig is om in te leven, werken of ontspannen.

Ivo van den Thillart
Architect aan het woord

Verantwoordelijke voor het nieuwe ontwerp van Ontmoetingscentrum DePetrus. In het monumentale gebouw huizen nu een bibliotheek, het Vughts museum en een Wereldwinkel.

Een aantal jaar geleden toen deze kerk op de nominatie stond om gesloopt te worden zijn wij via DePeterus bij dit project betrokken geraakt. Het is belangrijk om een akoestisch plafond aan te brengen in een kerk omdat er in een kerk heel veel nagalmtijd zit.

Yuri Sigmond
Projectleider Mecanoo

Het is tijd om te gaan ontwerpen met onze oren, want het geluid om ons heen beïnvloed sterk ons geluksgevoel, onze effectiviteit en ons welzijn.

Harde reflecterende plafonds weerkaatsen het meeste geluid dat er tegenaan komt waardoor de ruimte onplezierig is om in te leven, werken of ontspannen.

Kees Zuidema
Van der Valk Hotel Princeville

Wij wilden gewoon een mooi plafond hebben en een functioneel plafond. Pennings heeft dat beide bewerkstelligt, een strak plafond, met een goede akoestiek.

“Wij gebruiken deze zaal zowel voor diners als voor vergaderingen. Voor diners tot 250 personen, dat betekent toch dat de gasten redelijk dicht op elkaar zitten, maar vanwege de akoestiek hebben ze geen last van elkaar”.

Joost Vermeulen
Adviseur Naadloos Akoestisch Bouwlab / Akoestisch Kennincentrum

Op de punt van het Amsterdamse Java-eiland verrees het duurzaam gebouwde Hotel Jakarta. Met houten hotelkamers, een subtropische palmentuin en de skybar Malabar koppelt het hotel een eigentijdse uitstraling aan duurzaam comfort.

Om te voldoen aan de akoestische eisen maakte architectenbureau SeARCH gebruik van Eleganza-plafonds van Pennings Akoestisch Ontwerper.