}

Maandag t/m vrijdag: 08.30 - 17.00 uur

Akoestiek in huis

Akoestiek verbeteren in uw woonkamer

Goede akoestiek in de woonkamer

Goede akoestiek in uw woonkamer is van groot belang, maar kent tegelijkertijd een persoonlijke beleving. Wat voor de een als comfortabel wordt ervaren, geldt voor de ander als hinderlijk of minder aangenaam. Een graadje of 20 in de woonkamer is in de regel prettig; voor sommigen mag het nog een graadje warmer. Met de akoestiek in huis is het niets anders gesteld. Akoestische problemen in uw woning, zoals hinderlijke nagalm of echo, zijn vaak eenvoudig te verhelpen en op te lossen. Voor een puur persoonlijke akoestiek in uw huiskamer heeft Pennings Akoestisch Afbouwen alle nagalmbeperkende en akoestische oplossingen, zoals akoestische plafonds, akoestische panelen, sfeervolle en unieke akoestische schilderijen, akoestisch pleisterwerk en akoestische isolatie.

Akoestische problemen vooraf oplossen

Akoestische problemen in een woonkamer hebben niet alleen een functionele kant, maar ook een eshetische. Akoestische plafonds bijvoorbeeld om uw akoestische problemen op te lossen, kunnen naadloos worden geïntegreerd. Ook akoestisch spuitpleister kan een een oplossing zijn voor uw akoestisch probleem. En wat dacht u van esthetisch fraaie akoestische wanden of panelen. U kunt uw ruimte ook indelen in twee verschillende ruimtes met een akoestische tussenwand. Indien uw woning onder architectuur is of wordt ontworpen, dan is het vaak zinvol om al in de ontwerpfase overleg te hebben met uw architect om eventuele akoestische problemen op tekening op te lossen. Pennings Akoestiek is daarbij de ideale partner om reeds in de ontwerpfase akoestische problemen op te sporen en op te lossen! Zodat akoestische oplossingen, zoals hinder van nagalm en echo reeds in de ontwerpfase zichtbaar worden.
Akoestische oplossing vooraf bespaart kosten
Dat kan veel kosten besparen, want om naderhand bijvoorbeeld een gestuct akoestisch plafond te monteren, kost veel meer geld. Als zo’n akoestisch plafond – of andere akoestische oplossingen – zoals akoestisch spuitwerk, reeds in de ontwerpfase worden meegenomen, dan hoeft u geen onnodige kosten achteraf te maken. En de akoestische oplossing hoeft niet altijd ingrijpend te zijn. Soms kunt u volstaan met eenvoudige akoestische panelen of schilderijen.

Nagalm in uw werkkamer of elders thuis?

Uiteraard vergen ook andere ruimtes in huis een specifieke akoestiekoplossing. Denk daarbij aan uw werkkamer, de hal met stenen vloer of wellicht de grote kelderruimte. Het gaat hierbij niet om standaardoplossingen, maar om oplossingen op uw persoonlijke wensen en voorkeuren toegesneden. Dát is persoonlijk geluidscomfort. Een betere akoestiek thuis woont prettiger! Geen echo in uw werkkamer als u rustig wilt kunnen telefoneren of nagalm in uw slaapkamer, waar u natuurlijk rustig wilt kunnen slapen. Hoge hakken in de hal? Met de akoestische oplossingen van Pennings Akoestisch Afbouwen is dat geen enkel probleem meer.

Meer informatie over akoestiek in huis

Zou u graag meer te weten komen over het verbeteren van de akoestiek en de akoestische oplossingen? Neem dan nu geheel vrijblijvend contact met ons op. Bij Pennings vertellen we u graag meer over de mogelijkheden.