Een naadloos akoestisch plafond
De onzichtbare oplossing tegen galm

Akoestiek in huis

Galm en echo is totaal onnodig en kan worden voorkomen met een naadloos akoestisch plafond. Deze onzichtbare oplossing zorgt voor een strakke uitstraling en de hoogst mogelijke akoestische eigenschappen. Dit staat garant voor een optimaal wooncomfort zonder enige concessie te doen in de styling.

Veel glas, overwegend glad gestuukte wanden en plafonds, tegel of gietvloeren en weinig zacht interieur, dat is hoe wij tegenwoordig onze woning inrichten en wat garant staat voor problemen met de akoestiek. Dit soort problematiek wordt niet opgelost met een stoffen stoel, een plant, gordijnen of een kleed op de vloer.

Een naadloos akoestisch plafond is een bijzonder effectieve oplossing om de akoestiek in huis te verbeteren en hiermee de echo in huis verminderen zonder dat dit voor u zichtbaar is. Laat uw rust en woongenot niet bederven door akoestiek problemen. Wij gunnen u het optimale thuisgevoel.

Pennings Akoestiek garandeert een woning zonder galm

De specialist voor een naadloos akoestisch plafond in huis

Pennings Akoestisch Afbouwen heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het verbeteren van akoestiek in appartementen, woningen en villa’s. Wekelijks voorzien wij meer dan 4 woningen van een naadloos akoestisch plafond in een woonkamer of andere ruimtes, oftewel wij zijn sterk in wat wij doen. Van ons kun je heldere en duidelijke communicatie verwachten. Dit betekent dat wij transparant zijn en alleen projecten maken waar wij 100% achter staan. Zo waarborgen wij de kwaliteit van het product en het vakmanschap.

Een nieuwe woning of villa is een meester- en levenswerk. Het draait niet alleen om het eindresultaat, de weg er naartoe wordt nog eens vergeten. Het realiseren van een droom woning gebeurt veelal niet meer dan één keer in een mensenleven. Dit vergt perfectie in uitvoering en resultaat.

Waarom Pennings?

Uitstekende service; Wij doen graag een stap extra

Gericht en vrijblijvend advies

Akoestiek met hoogst haalbare absorptie waarden

Onzichtbare oplossing; Geen concessies op uw interieur

Alle inbouw- en kleurmogelijkheden

Stadsvilla ‘s-Hertogenbosch
Het beleven van akoestiek is essentieel kom langs en ervaar het zelf!

Ervaar een akoestisch plafond in ons Experience Center

Wij werken nauw samen met het Naadloos Akoestisch Bouwlab. Het is wereldwijd een uniek kenniscentrum waar u alle mogelijkheden kan zien, horen en beleven in testruimtes.

In de testruimtes geven een realistisch beeld hoe een woonkamer, keuken of speelkamer zonder akoestiek klinkt ten opzichte van een ruimte met een akoestisch plafond. Zo weet u precies waarvoor u kiest of heeft gekozen.

1. Vrijblijvend advies

Ons advies is altijd vrijblijvend. Wij vinden dat u de mogelijkheid moet hebben een overwogen keuze te maken, of dat nou wel of geen akoestiek is.

2. Ontwerp & offerte

Een akoestisch plafond naar u wensen is altijd maatwerk. Wij voorzien u van een document met uw werktekening, de akoestische berekening en het advies.

3. Bezoek op locatie

De theorie verschilt vaak van de praktijk. Voor aanvang worden problemen getackeld, details doorgenomen en afspraken gemaakt, om tijdens de uitvoering de communicatie soepel te doen verlopen.

Nieuwe bungalow of villa? Akoestiek in huis verbeteren vanaf ontwerpfase

Onze ervaring spreekt dat na het realiseren van een woning veel klanten ons benaderen over galm en echo. Het toepassen van akoestische oplossingen, bijvoorbeeld een akoestisch plafond, brengt na het bouwen van een woning meer risico’s en onnodige kosten met zich mee. In de ontwerpfase moet al rekening worden gehouden met akoestiek door een veranderende dynamiek van de leefomgeving. Doe je dit op tijd, dan bespaart u veel geld en zal de akoestiek in huis verbeteren.

Tegenwoordig worden woningen voorzien van hoge ruimtes in combinatie met veel harde materialen. Mooi voor het oog alleen minder fijn voor het oor. Het verlengd de nagalmtijd in een ruimte dat zorgt voor een onrustige woonomgeving.

Pennings Akoestiek is daarbij de ideale partner om reeds in de ontwerpfase akoestische vraagstukken op te sporen en verhelpen! Zodat akoestische problemen, zoals hinder van nagalm en echo, in de ontwerpfase zichtbaar worden. Een mooie oplossing is een naadloos akoestisch plafond dat geen invloed heeft op de uitstraling van het interieur van bijvoorbeeld uw woonkamer.

Akoestiek nieuwbouw en renovatie

Natuurlijk is een volledig ontwerp vanaf de fundering de ideale situatie. U kunt samen met de architect van A tot Z uw huis opbouwen. Echter, in veel situaties praten we niet over nieuwbouw, maar vaak ook over verbouw of renovatie. Ook in een verbouw- of renovatiefase is een naadloos akoestisch plafond toepasbaar. Wij maken altijd een plan op maat.

Image Description

Vrijblijvend akoestisch ontwerp?

Een akoestisch ontwerp met daarin de bijbehorende akoestische berekening, het verschil van akoestiek d.m.v. interactieve geluidsfragmenten de, passende naadloze plafondoplossingen en een prijs voor budgettering.

Akoestiek verbeteren woonkamer

Goede akoestiek in uw woonkamer is van groot belang, maar kent tegelijkertijd een persoonlijke beleving. Wat voor de een als comfortabel wordt ervaren, geldt voor de ander als hinderlijk of minder aangenaam. Met de akoestiek in huis is het niets anders gesteld. Een ding is zeker, u wilt goed verstaanbaar zijn tijdens het eten met gezelschap, een feest of met spelende kinderen in uw woning. Akoestische problemen in uw woning, zoals hinderlijke nagalm of echo, zijn vaak eenvoudig te verhelpen en op te lossen. Voor een puur persoonlijke akoestiek in uw woonkamer bieden wij een naadloos akoestisch plafond.

Akoestiek verbeteren in uw keuken, werkkamer of elders?

Uiteraard akoestiek in huis een specifieke akoestiekoplossing. Denk daarbij aan uw keuken, werkkamer, de hal met stenen vloer of wellicht de grote kelderruimte. Het gaat hierbij niet om standaardoplossingen, maar om oplossingen op uw persoonlijke wensen en voorkeuren toegesneden. Een betere akoestiek thuis woont prettiger! Geen echo in uw werkkamer als u rustig wilt kunnen telefoneren of nagalm in uw slaapkamer, waar u natuurlijk rustig wilt kunnen slapen. Hoge hakken in de hal? Met de akoestische oplossingen van Pennings Akoestisch Afbouwen is dat geen enkel probleem meer.

Toetsbare kwaliteit

Een akoestisch plafond moet niet alleen aan hoge akoestische normen voldoen, maar ook een aantrekkelijke uitstraling hebben. Hoewel het nog steeds handwerk is, wordt het plafond geïnstalleerd en afgewerkt volgens strenge eisen. Nederland is het enige land met een onafhankelijke richtlijn voor kwaliteit van naadloze akoestische plafonds, opgesteld door het Technisch Bureau Afbouw (TBA). Hierdoor is er altijd de garantie dat het plafond aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet. Voor meer informatie over deze norm, neem contact op of zie de “TBA richtlijn 3.8 voor naadloze akoestische plafonds“.

Veelgestelde vragen

De positieve impact van akoestiek is veelzijdig en heeft invloed op verschillende aspecten van onze leefomgeving: 1. Verbeterde communicatie: Goede akoestiek zorgt voor een helder en verstaanbaar geluid, waardoor gesprekken, presentaties en lessen gemakkelijker te volgen zijn. Dit bevordert de communicatie en samenwerking tussen mensen. 2. Verhoogde productiviteit: In kantooromgevingen kan een optimale akoestiek de concentratie verbeteren en afleiding verminderen, wat resulteert in een hogere productiviteit en efficiëntie van werknemers. 3. Betere leerprestaties: Scholen en onderwijsinstellingen met goede akoestiek creëren een gunstige leeromgeving waarin studenten zich beter kunnen concentreren en informatie beter kunnen verwerken. 4. Vermindering van stress: Een aangename akoestische omgeving vermindert stress en vermoeidheid, wat leidt tot een hoger gevoel van welzijn en comfort. 5. Verbeterde geluidsbeleving: In concertzalen, theaters en andere entertainmentlocaties verbetert een goede akoestiek de kwaliteit van optredens en voorstellingen, waardoor het publiek een meer meeslepende en bevredigende geluidsbeleving heeft. 6. Creëren van privacy: In kantoren en openbare ruimtes helpt akoestiek om geluidsoverlast en ongewenst luisteren te verminderen, waardoor privacy en vertrouwelijkheid worden bevorderd. 7. Positieve invloed op gezondheid: Een goede akoestiek kan de slaapkwaliteit bevorderen en geluidsoverlast verminderen, wat gunstig is voor de gezondheid en het welzijn van bewoners. Kortom, akoestiek speelt een cruciale rol in ons dagelijks leven en heeft een positieve impact op onze communicatie, productiviteit, gezondheid en algehele geluidsbeleving. Door te zorgen voor een goede akoestiek in verschillende omgevingen kunnen we een comfortabele en functionele geluidsbeleving creëren die bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven.
Er zijn verschillende wegen die naar Rome leiden. Er is niet één oplossing die de beste is, want voor elke situatie is weer een andere akoestische oplossing het meest geschikt. Daarnaast heb je te maken met persoonlijke voorkeuren, waarin ieder mens anders is. Wat van belang is, is dat er voldoende geluidsabsorberende materialen aanwezig zijn in een ruimte. Dit kunnen zachte materialen zijn als gordijnen, kussens, vloerkleed, maar ook akoestische panelen, wanden of een akoestisch plafond. Hoe meer geluidsabsorberende oppervlakte in een ruimte, hoe minder overlast je zult ervaren van galm en echo. Per situatie moet bekekenen worden welke oplossing(en) het meest effectief is en aansluit bij jouw wensen.
Een naadloos akoestisch plafond is een zeer effectieve manier om de akoestiek op orde te krijgen in een woonomgeving. De geluiden die ontstaan in een ruimte zullen in aanraking komen met het plafond dat het grotendeel zal absorberen. Met ons akoestisch plafond is dat maar liefst 95% van het geluid. Hiermee zal de akoestiek in je woonkamer, keuken of welke ruimte dan ook aanzienlijk verbeteren.
Dit is zeker mogelijk, al brengt het meer risico’s met zich mee. Een akoestisch plafond in een woning duurt gemiddeld 7 werkdagen, waarin wij verschillende werkzaamheden moeten verrichten. Wij zullen altijd met uiterste zorg ons werk doen, maar er bestaat een risico dat wij de inrichting beschadigen met afplakwerkzaamheden of het verplaatsen van gereedschap. Ondanks dat je (afhankelijk van de situatie) ca. een week overlast ondervindt, zal na ons bezoek, je woonomgeving weer comfortabel en aangenaam klinken.
Een gespoten afwerking kan in iedere RAL- of NCS-kleur worden aangebracht. In ons Kleurenlab brengen wij de spuitpleister op kleur. Hiervoor hanteren wij geen minimale afname, elke ruimte moet kunnen voldoen aan uw wensen. Heeft u nog twijfels over de kleur? Dit geldt ook voor samples. Wij zorgen ervoor dat u de samples snel ontvangt om een overwogen keuze te kunnen maken.
Een naadloos akoestisch plafond blijft altijd maatwerk. Daardoor zijn de kosten van een akoestisch plafond nogal uiteenlopend. Belangrijke indicatoren zijn het aantal m2, het aantal details dat in het plafond en de vorm van het plafond. Het blijft lastig hier een uitspraak over te doen, omdat het afhankelijk is van veel factoren. Om zeker te zijn, kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit bevat een akoestische berekening met een prijs voor de budgettering.
In ons vakgebied is het ingewikkeld een akoestisch ontwerp over te brengen op tekening. De waarden van een akoestisch plafond zijn niet zichtbaar, dat kunt u alleen ervaren met uw eigen oren. Het beleven van een akoestisch plafond is mogelijk in ons experience center. Hier hebben wij verschillende ruimtes met en zonder akoestiek, zodat u een realistisch beeld heeft hoe een akoestisch plafond klinkt.
Pierre

Vragen?
Bel onze specialisten

073 – 6910527