}

Maandag t/m vrijdag: 08.30 - 17.00 uur

Akoestische wanden en wandpanelen

Zorgen voor veel beter geluidscomfort

Flexibele akoestiekoplossing

Akoestische wanden en wandpanelen zorgen vaak in combinatie met akoestische plafonds voor de beste akoestische oplossing. Bij akoestische wanden, akoestische wandpanelen en andere akoestische wandbekleding speelt echter het aanzicht over het algemeen een grote rol. Pennings Akoestisch Afbouwen legt hierbij de focus stevig op zowel de functionaliteit om de nagalm te verminderen en geluidsabsorptie te vergroten als op esthetiek: het moet er immers ook fraai uitzien.

Nagalm verminderen met akoestische wand

Akoestische wanden en wandpanelen zijn bovendien zeer geschikt om hinderlijke nagalm te verminderen in situaties waar geen akoestische plafond oplossing mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan ruimtes, waarin het plafond te hoog is voor de gewenste geluidsabsorptie of historische gebouwen, zoals kerken of dat er een systeemplafond reeds is aangebracht dat toegankelijk moet blijven. Met akoestische wandbekleding zorgen wij voor een perfecte geluidsaborptie.

Leverbaar in alle kleuren

Akoestische wandpanelen kunnen in elke gewenste kleur geleverd worden, zodat ze precies op uw interieur zijn af te stemmen. Bovendien kunnen de akoestische wanden ook als tussenwand fungeren. Deze zijn zeer flexibel en kunnen ruimtes waarin akoestiek verbeteren uitgangspunt is, vrij worden ingedeeld. Deze oplossingen van Pennings Akoestisch Afbouwen absorberen niet alleen het geluid (en verkorten de nagalmtijd); ze bevorderen ook het werkklimaat. Akoestische wandpanelen kunnen in talloze situaties toegepast worden: thuis, op kantoor, om overlegruimtes te creëren, maar ook in uw privézwembad, als u last heeft van hinderlijke nagalm.

Tijdelijke akoestische wanden

Een andere mogelijkheid is om akoestische wandpanelen te gebruiken als u bijvoorbeeld tijdelijk een ruimte huurt en veel last heeft van nagalm of echo. Dat kan bijvoorbeeld een tijdelijke expositieruimte zijn. Flexibele akoestische wandbekleding en wandpanelen zijn dan zeer geschikt om de akoestiek te verbeteren en de nagalm of echo gedeeltelijk of zelfs geheel te laten verdwijnen. Akoetische wandpanelen worden ook als tijdelijke akoestische oplossing gebruikt in ontvangstruimtes of als u tijdelijk met collega’s in een andere ruimte moet werken vanwege een verbouwing of renovatie.

Akoestische scheidingswanden

En dan zijn er ook nog akoestische scheidingswanden die u bijvoorbeeld op kantoor kunt gebruiken in situaties met een slechte akoestiek door het gebruik van harde materialen bijvoorbeeld. Rondom de werkplek waar in alle rust en concentratie gewerkt moet worden is deze slechtere akoestiek natuurlijk het meest merkbaar. Door het plaatsen va akoestische scheidingswanden kunt u hier op eenvoudige wijze wat aan doen. Deze oplossing is uitermate flexibel en reuze makkelijk om werkplekken in te delen. Echo en hinderlijke nagalm worden direct aangepakt. Natuurlijk is het ook mogelijk om deze scheidingswanden van een kleur te voorzien die het beste past bij uw zakelijke uitstraling. Wilt u meer weten over onze akoestische wanden, tussenwanden en scheidingswanden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend akoestische advies.

Maatwerk in akoestische oplossingen

Voorbeeld: Akoestische wandbekleding voor historische gebouwen.
Akoestiek in historische gebouwen vraagt om bijzonder maatwerk, waarbij het historische karakter van het gebouw, een kerk of burcht bijvoorbeeld, behouden dient te blijven. Akoestische plafonds kunnen vaak niet, vanwege de hoogte of vanwege het historische gewelfde karakter. Complete (naadloze) akoestische wanden of eenvoudige akoestische wandpanelen, scheidingswanden en tussenwanden om de akoestiek te verbeteren, bieden hier veelal uitkomst omdat ze kunnen worden afgewerkt met akoestische naadloze sierpleister of stucwerk, dat Pennings Akoestiek op kwalitatief hoogwaardige wijze aanbrengt. Een vlekkeloos resultaat én natuurlijk een betere akoestiek: minder of geen nagalm, elkaar beter kunnen verstaan en een totaal andere ruimtebeleving. Dat is wat goede akoestiek doet. Ook in historische gebouwen.