• Experts in akoestiek door 20 jaar ervaring
  • Eigen en geschoolde vakmensen
  • Maatwerk akoestiek

Akoestiek & uw zwembad

Zwembaden vragen om een specialistische kijk op akoestiek. Nagalm en echo zijn eerder regel dan uitzondering in de meeste zwembaden. Uw zwembad is een ontspanningsruimte, waar u in alle rust kunt genieten en waar tegelijkertijd kinderen kunnen spetteren en plonzen zonder dat u daar teveel geluidshinder van ondervindt.

De akoestiek in een zwembad verbeteren; bij Pennings Akoestisch Afbouwen behoort het tot één van onze specialiteiten. Met onze 20 jaar ervaring zijn wij uw specialist in akoestische plafonds. Maandelijks voorzien wij verschillende zwembaden, welness resorts en spa’s van akoestiek. Vandaar dat je heldere en duidelijke communicatie kan verwachten. Dit betekent dat wij transparant zijn en niet beginnen aan projecten waar wij niet achterstaan. Zo waarborgen wij de kwaliteit van het product en ons vakmanschap.

Vragen?
Bel onze specialisten
073 – 6910527

Vrijblijvend afspraak maken
  • Experts in akoestiek door 20 jaar ervaring
  • Eigen en geschoolde vakmensen
  • Maatwerk akoestiek

Akoestiek in zwembad verbeteren

De akoestiek van uw zwembad – of de akoestische oplossing – zou moeten worden afgestemd op het gebruikerscomfort. U moet elkaar makkelijk kunnen verstaan, geluidshinder moet er niet zijn en zeker ook geen schelle geluiden. De nagalm reducerende en geluiddempende akoestische plafonds van Pennings Akoestisch Afbouwen kunnen een oplossing zijn om nagalm en echo te reduceren.

De nagalm in het zwembad verdwijnt en geluidsabsorptie is maximaal. De akoestische materialen en producten van Pennings Akoestisch Afbouwen zijn zeer geschikt voor zwembaden en sauna’s. En niet onbelangrijk: uw zwembad behoudt zijn unieke uitstraling.

Het beleven van akoestiek is essentieel kom langs en ervaar het zelf!

Ervaar een akoestisch plafond in ons Experience Center

Wij werken nauw samen met het Naadloos Akoestisch Bouwlab. Het is wereldwijd een uniek kenniscentrum waar u alle mogelijkheden kan zien, horen en beleven in testruimtes.

De testruimtes geven een realistisch beeld hoe omgeving zonder akoestiek klinkt ten opzichte van een ruimte met een akoestisch plafond. Zo weet u precies waarvoor u kiest of heeft gekozen.

Maak een afspraak
1. Vrijblijvend advies

Ons advies is altijd vrijblijvend. Wij vinden dat u de mogelijkheid moet hebben een overwogen keuze te maken, of dat nou wel of geen akoestiek is.

2. Ontwerp & offerte

Een akoestisch plafond naar u wensen is altijd maatwerk. Wij voorzien u van een document met uw werktekening, de akoestische berekening en het advies.

3. Bezoek op locatie

De theorie verschilt vaak van de praktijk. Voor aanvang worden problemen getackeld, details doorgenomen en afspraken gemaakt, om tijdens de uitvoering de communicatie soepel te doen verlopen.

Heeft uw zwembad de beste akoestische oplossing?

Echo en nagalm in het zwembad. Het is een probleem van geluidshinder dat we allemaal kennen. In uw zwembad wilt u in alle rust ontspannen. Hier moet de akoestiek dus goed zijn. Echter vraagt een akoestisch plafond boven uw zwembad om een specifieke aanpak.

Image Description

Vrijblijvend akoestisch ontwerp?

Een akoestisch ontwerp met daarin de bijbehorende akoestische berekening, het verschil van akoestiek d.m.v. interactieve geluidsfragmenten de, passende naadloze plafondoplossingen en een prijs voor budgettering.

Effect akoestische materialen

Het is bij de keuze voor de akoestische oplossing natuurlijk belangrijk om te weten of deze gaat werken en de nagalm daadwerkelijk in uw zwembad verdwijnt. Vooraf de nagalm berekenen is dan aan te bevelen. Pennings Akoestisch Ontwerper doet dat met een Akoestisch Ontwerp met daarin de bijbehorende akoestische berekening.

Alternatieve oplossingen

Andere mogelijkheden om de nagalm in het zwembad te verminderen en de geluidsabsorptie te verhogen zijn akoestische panelen of platen, akoestische spuitpleister en akoestische eilanden. In sommige gevallen bieden ook akoestische schilderijen een oplossing. Echter zitten er ook nadelen aan dergelijke akoestische oplossingen. Het zijn vaak zichtbare oplossingen waardoor het invloed heeft op het interieur. Het realiseert veelal niet de akoestische prestaties dat een naadloos akoestisch plafond kan bieden.