Akoestiek & uw zwembad

Zwembaden vragen om een specialistische kijk op akoestiek. Nagalm en echo zijn eerder regel dan uitzondering in de meeste zwembaden. Uw zwembad is een ontspanningsruimte, waar u in alle rust kunt genieten en waar tegelijkertijd kinderen kunnen spetteren en plonzen zonder dat u daar teveel geluidshinder van ondervindt.

De akoestiek in een zwembad verbeteren; bij Pennings Akoestisch Afbouwen behoort het tot één van onze specialiteiten. Met onze 20 jaar ervaring zijn wij uw specialist in akoestische plafonds. Maandelijks voorzien wij verschillende zwembaden, welness resorts en spa’s van akoestiek. Al deze ervaring nemen wij mee om de hoogst haalbare kwaliteit te realiseren in uw zwembad.

Vragen?
Bel onze specialisten
073 – 6910527

Vrijblijvend afspraak maken Ervaar akoestiek
  • Experts in akoestiek door 20 jaar ervaring
  • Eigen en geschoolde vakmensen
  • Maatwerk akoestiek

Waarom zijn wij de specialist in akoestiek voor uw zwembad

De nagalmtijd in het zwembad verdwijnt en de geluidsabsorptie is maximaal. De akoestische materialen en producten van Pennings Akoestiek zijn zeer geschikt voor zwembaden en sauna’s. En niet onbelangrijk: uw zwembad behoudt zijn unieke uitstraling.

Het is bij de keuze voor de akoestische oplossing natuurlijk belangrijk om te weten of deze gaat werken en de nagalm daadwerkelijk in uw zwembad verdwijnt. Vooraf de nagalm berekenen is dan aan te bevelen. Laat onze specialisten een akoestisch ontwerp maken, dan weet u zeker of een naadloos akoestisch plafond voldoet aan uw eisen.

Al meer dan 20 jaar ervaring met akoestiek in zwembaden

Meer dan 100 privé zwembaden voorzien van een akoestisch plafond

Naadloze akoestiek met hoge absorptiewaarden

Geen concessies op uw interieur

Een maatwerkplan voor o.a. inbouwen van verlichting, koven en/of elementen

Wij verzorgen de afstemming met de aannemer, zwembad installateur, elektricien, etc.

Het beleven van akoestiek is essentieel kom langs en ervaar het zelf!

Ervaar een akoestisch plafond in ons Experience Center

Wij werken nauw samen met het Naadloos Akoestisch Bouwlab. Het is wereldwijd een uniek kenniscentrum waar u alle mogelijkheden kan zien, horen en beleven in testruimtes.

De testruimtes geven een realistisch beeld hoe omgeving zonder akoestiek klinkt ten opzichte van een ruimte met een akoestisch plafond. Zo weet u precies waarvoor u kiest of heeft gekozen.

1. Vrijblijvend advies

Ons advies is altijd vrijblijvend. Wij vinden dat u de mogelijkheid moet hebben een overwogen keuze te maken, of dat nou wel of geen akoestiek is.

2. Ontwerp & offerte

Een akoestisch plafond naar u wensen is altijd maatwerk. Wij voorzien u van een document met uw werktekening, de akoestische berekening en het advies.

3. Bezoek op locatie

De theorie verschilt vaak van de praktijk. Voor aanvang worden problemen getackeld, details doorgenomen en afspraken gemaakt, om tijdens de uitvoering de communicatie soepel te doen verlopen.

Heeft u prettige akoestiek boven uw zwembad?

In een zwembad wilt u in alle rust kunnen genieten. Vandaar dat woningeigenaren vaak kiezen voor een akoestisch plafond boven het zwembad. Het gaat alle vormen van geluidshinder tegen, doordat 95% van het geluid geabsorbeerd wordt door de akoestische platen. Buiten dat het geluidscomfort aanzienlijk verhoogt, zijn geen concessies op het interieur nodig. Met een akoestisch plafond is het optimaal ontspannen in uw zwembad.

Image Description

Vrijblijvend akoestisch ontwerp?

Een akoestisch ontwerp met daarin de bijbehorende akoestische berekening, het verschil van akoestiek d.m.v. interactieve geluidsfragmenten de, passende naadloze plafondoplossingen en een prijs voor budgettering.

Effect akoestische materialen

Het is bij de keuze voor de akoestische oplossing natuurlijk belangrijk om te weten of deze gaat werken en de nagalm daadwerkelijk in uw zwembad verdwijnt. Vooraf de nagalm berekenen is dan aan te bevelen. Pennings Akoestisch Ontwerper doet dat met een Akoestisch Ontwerp met daarin de bijbehorende akoestische berekening.

Alternatieve oplossingen

Andere mogelijkheden om de nagalm in het zwembad te verminderen en de geluidsabsorptie te verhogen zijn akoestische panelen of platen, akoestische spuitpleister en akoestische eilanden. In sommige gevallen bieden ook akoestische schilderijen een oplossing. Echter zitten er ook nadelen aan dergelijke akoestische oplossingen. Het zijn vaak zichtbare oplossingen waardoor het invloed heeft op het interieur. Het realiseert veelal niet de akoestische prestaties dat een naadloos akoestisch plafond kan bieden.

Image Description
Ervaar akoestiek
Ervaar akoestiek
Ervaar akoestiek