Villa VDL

Opdrachtgever
Van Dinther Bouwbedrijf
Architect
van der Velde Architecten

Naadloze akoestiek in strakke, moderne woning

In deze prachtige woning is in diverse ruimtes akoestiek toegepast. De woonkamer en keuken, de gang met een hoogte van 5 tot 6 meter en boven het zwembad.

Uiteraard adviseren wij altijd akoestiek in ruimtes waar de klant het meeste leeft, want worden de mooiste herinneringen gecreëerd. In de woonkamer hebben de bewoners te maken met veel glaswerk, stucwerk en weinig gestoffeerde inrichting, dat weerkaatsing van geluid bevordert. Ook in de gang met een hoge vide is een soortgelijke situatie gecreëerd, waardoor geluid meer afstand aflegt en de echo toeneemt. Boven het zwembad moet het plafond niet alleen geluid absorberen, maar ook bestand zijn tegen de klimaatomstandigheden. Gelukkig is alles mogelijk met ons naadloos akoestisch plafond.

Het akoestisch plafond maakt van de galm en echo in woning verleden tijd. In de woonkamer is over het totale oppervlakte akoestiek, de Eleganza, geplaatst, waardoor het geluid voor 95% wordt geabsorbeerd door het akoestisch plafond. Dit is ook het geval in de gang en boven het zwembad.

Product: Knauf Eleganza

"Akoestische oplossingen die het beste passen bij de desbetreffende ruimte "