Akoestiek & de architect

Sinds 20 jaar zijn wij specialist in het naadloos akoestische landschap. Wij geloven in een partnership met de architect, in het zoeken naar het juiste product bij het project. Wij zijn flexibel en sterk in samenwerken. Ons advies is altijd op maat en bestaat uit de budgetteringsprijs met de bijbehorende akoestische eigenschappen. Wij verzorgen vrijblijvend een akoestisch ontwerp voor uw project, groot of klein, wij staan voor u klaar.

Vragen?
Bel onze specialisten
073 – 6910527

Vrijblijvend afspraak maken Ervaar akoestiek
  • Experts in akoestiek door 20 jaar ervaring
  • Eigen en geschoolde vakmensen
  • Maatwerk akoestiek

Het belang van akoestiek akoestiek in uw ontwerp

U zult het ongetwijfeld met ons eens zijn wanneer wij stellen dat een mooi ontwerp en een slechte akoestiek niet samengaan. Galm en echo zorgen voor een onrustige omgeving en een frustrerende spraakverstaanbaarheid. Daarin wil niemand in wonen.

Een gedegen ontworpen akterieur zorgt voor een aangename akoestiek en geeft rust. Bewoners kunnen ontspannen genieten van muziek en verstaanbaar gesprekken met elkaar voeren. Een aangenaam akoestisch klimaat is een must om van de woning te kunnen genieten.

Het ontwerpproces

Binnen uw ontwerp is akoestiek een belangrijk onderdeel dat naadloos dient aan te sluiten bij uw intellectueel eigendom. Ons naadloos akoestisch product is een niche waarbij rekening wordt gehouden met de standaard afmetingen en diktes van o.a. stucprofielen, inspectieluiken, geïntegreerde spots, et cetera. Het kent geen beperkingen in uw ontwerpproces.

Het beleven van akoestiek is essentieel kom langs en ervaar het zelf!

Ervaar een akoestisch plafond in ons Experience Center

Het akoestisch kenniscentrum in Rosmalen biedt u de mogelijkheid om samen met uw opdrachtgever in afzonderlijke ruimtes vrijwel alle naadloze akoestische oplossingen die op de markt zijn te ervaren. Het beleven van akoestiek is essentieel voor het maken van een onderbouwde keuze om wel of geen akoestiek toe te passen.

Maak een afspraak
1. Vrijblijvend advies

Ons advies is altijd vrijblijvend. Wij vinden dat u de mogelijkheid moet hebben een overwogen keuze te maken, of dat nou wel of geen akoestiek is.

2. Ontwerp & offerte

Een akoestisch plafond naar u wensen is altijd maatwerk. Wij voorzien u van een document met uw werktekening, de akoestische berekening en het advies.

3. Bezoek op locatie

De theorie verschilt vaak van de praktijk. Voor aanvang worden problemen getackeld, details doorgenomen en afspraken gemaakt, om tijdens de uitvoering de communicatie soepel te doen verlopen.

Het product is altijd maatwerk

Grotendeels worden naadloos akoestische plafonds gerealiseerd met een onderconstructie waarop de akoestische beplating wordt aangebracht. Alle naden en schroefpunten worden in meerdere lagen gevoegd en geschuurd tot er een strakke en vlakke ondergrond ontstaat. Anders dan bij een gipsplafond telt de aangebrachte hoeveelheid voegmateriaal én de breedte van de voeg mee om de akoestische prestaties te behouden. Als afwerking worden er twee flinterdunne lagen akoestisch spuitpleister op het oppervlak gespoten. Dat resulteert in een strak, fijn gestructureerd plafond met optimale akoestische prestaties.

Kleurmogelijkheden

Een gespoten afwerking kan in iedere RAL- of NCS-kleur worden aangebracht. Omdat er geen minimale afname is, is elke kleur ook bij kleinere projecten mogelijk. Bij een naadloos akoestisch plafond zijn er vrijwel geen beperkingen zoals de integratie van verlichting, inspectieluiken en armaturen.

Image Description

Vrijblijvend akoestisch ontwerp?

Een akoestisch ontwerp met daarin de bijbehorende akoestische berekening, het verschil van akoestiek d.m.v. interactieve geluidsfragmenten de, passende naadloze plafondoplossingen en een prijs voor budgettering.

Garantie op het plafond

Nederland is op het gebied van naadloos akoestische plafonds toonaangevend. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen hebben wij als enig Europees land een onafhankelijke richtlijn. De strenge norm daarvoor is opgesteld door de onafhankelijke instantie TBA. Hij biedt garantie voor optimaal resultaat v.w.b. montage, vlakheid en akoestische prestaties. De plafonds worden beoordeeld conform deze richtlijn. Alleen met de juiste, secure werkwijze levert een naadloos akoestisch plafond, zowel akoestisch als esthetisch, haar prestaties. Hiervoor moet een installateur dan ook speciaal opgeleid zijn.

Image Description
Ervaar akoestiek
Ervaar akoestiek
Ervaar akoestiek