}

Maandag t/m vrijdag: 08.30 - 17.00 uur

Geluidsabsorptie

Materiaalkeuze bepalen voor geluidabsorptie

Geluidsabsorptie invloed op akoestiek

Geluidsabsorptie is vaak gewenst als geluid hinderlijk is. Een bordje ‘stilte’ is vaak niet voldoende. In ruimtes waar bijvoorbeeld wordt gestudeerd (onderwijs), gelezen (bibliotheken) of waar wordt gewerkt kan elke vorm van geluid storend zijn. Akoestiek verbeteren door geluidsabsorptie – of het ‘opzuigen’ van geluid, zoals water in een spons – zorgt ervoor dat de akoestiek wordt verbeterd en je elkaar beter kunt verstaan. Simpelweg, omdat omgevingsgeluiden deels door het absorptiemateriaal worden opgenomen. En door geluidsabsorptie wordt de nagalm verminderd, waardoor het oorspronkelijke geluid zich niet mengt met het terug gekaatste geluid.

Keuze geluidsabsorberend materiaal belangrijk

Voor een optimale geluidsabsorptie biedt Pennings Akoestisch Afbouwen het beste materiaal. Het spreekt voor zich dat harde materialen niet zorgen voor een goed resultaat. Materiaalkeuze is daarom van groot belang. Niet alleen het soort materiaal, maar ook de dikte van het materiaal is bepalend voor de mate van geluidsabsorptie. De specialisten van Pennings Akoestisch Afbouwen adviseren u graag over akoestiek verbeteren in bijvoorbeeld uw muziekstudio, oefenruimte, de kamer thuis, waar het drumstel van zoonlief staat of elders door de juiste keuze geluidsabsorberend materiaal.

Akoestische oplossingen Pennings

Welke oplossingen zijn er om de akoestiek te verbeteren door middel van geluidsabsorptie? Hiervan zijn er talloze. Er is geen eenduidige oplossing omdat ruimtes nu eenmaal van elkaar verschillen. De bedoeling van de ruimte is belangrijk (is het een woonkamer of een muziekzaal bijvoorbeeld), de vorm van de ruimte speelt mee en zo zijn er nog meer factoren die van invloed zijn op de akoestiek. Daarom is een goed advies van belang. Het zorgt ervoor dat u niet alleen de beste oplossing krijgt, maar ook dat u niet achteraf alsnog akoestiek verbeterende maatregelen moet nemen.

 

Wij geloven in een partnership met de architect, in het zoeken naar het juiste product bij het project. Wij zijn flexibel en niet merkgebonden. Ons advies is altijd op maat en volledig vrijblijvend; Pennings Akoestisch Architect, uw partner in het akoestische landschap.