Mail ons(073) 691-0527

Nagalm verminderen voor betere akoestiek in uw zwembad?

Akoestiek & uw zwembad

“Ik heb een zwembad, maar de nagalm en echo zijn erg storend.”

Echo en nagalm in het zwembad. Dat probleem van geluidshinder kennen we. Vooral met meerdere mensen in het zwembad kunnen echo en nagalm echt hinderlijk zijn. Hier is in veel gevallen het verbeteren van de akoestiek heel goed mogelijk. Ook voor deze ruimtes heeft Pennings Akoestiek de beste akoestische oplossingen, die er bovendien ook nog eens heel mooi uitzien. Een naadloos akoestisch plafond bijvoorbeeld, akoestische spuitwerk of akoestische panelen. En wat te denken van baffles, akoestische eilanden of akoestische wanden. Netjes en naadloos afgewerkt en met een optimale geluidsabsorptie.

Slechte akoestiek met veel nagalm

Akoestiek in zwembaden - Pennings AkoestieIn uw eigen zwembad, maar ook in publieke zwembaden, waar vaak met veel mensen tegelijk gezwommen wordt, kan de nagalm heel vervelend zijn. Zeker de wat oudere publieke zwembaden hebben vaak een slechte akoestiek met veel nagalm en echo, gillende kinderen die zorgen onbewust voor geluidsoverlast of geluidshinder. Dan zijn maatregelen nodig om de akoestiek te verbeteren en de echo en nagalm te verminderen. Ook sauna's, waarin de nagalm als hinderlijk wordt ervaren, komen in aanmerking voor maatregelen die de akoestiek verbeteren en de nagalmtijd verkorten. Vochtige ruimtes, zoals deze zembaden en sauna's, vragen ook om speciale akoestische oplossingen. De akoestische materialen die we in deze specifieke situaties gebruiken, zijn gemaakt van gerecycled glas, dat verlijmd is met vochtwerende epoxyhars. Bovendien zijn een perfect aangebracht naadloos akoestisch plafond, akoestische plafondplaten of akoestische panelen ook nog eens mooi om te zien.

Van hinderlijke nagalm naar beste akoestiek

Onze oplossingen brengen we bovendien eerst voor u in kaart met ons 3-stappenakoestiekplan: vanaf tekening maken we een nagalmberekening en daarna leggen we u diverse oplossingen voor die de akoestiek in uw zwembad pas echt zullen verbeteren. Een kant-en-klare oplossing voor uw akoestiekprobleem. Dat betekent dat de echo en de nagalm in uw zwembad zodanig zullen  verminderen, dat ze niet meer als hinderlijk worden ervaren. De akoestiek zal drastisch worden verbeterd en zwemmen wordt voor iedereen een plezier. Met Pennings Akoestiek meer zwemplezier en een veel prettiger geluidscomfort in uw zwembad of sauna.

Fraaie akoestiek

Zwembad

Akoestisch plafond zorgt voor optimaal geluidscomfort
Akoestiek laten afhangen van de inrichting is niet altijd de beste oplossing. Toen de loungehoek en bar waren voltooid, bleek de akoestiek verre van optimaal. De opdrachtgever had voor deze prachtige relaxplek toch een andere geluidskwaliteit voor ogen. De nagalm was te overheersend. Door het aanbrengen van een hoogwaardig akoestisch plafond is de geluidskwaliteit naar volle tevredenheid verbeterd. De nagalmtijd is drastische teruggebracht en daarvoor in de plaats is vooral veel zwemplezier gekomen!

Akoestiek verbeteren in uw woning Zwembad

Maatwerk in een bijzondere villa in de vorm van een akoestisch plafond.

Akoestiek verbeteren in uw woning Zwembad

Naadloos en glad. Het akoestisch plafond zorgt ervoor dat het geluid niet 'rondzwemt'.

Akoestiek verbeteren in uw woning Zwembad

Akoestiek in zwembad verbetert met akoestisch plafond

Akoestiek verbeteren in uw woning Zwembad

Het akoestisch plafond zorgt ervoor dat er naar hartelust gezwommen kan worden zonder hinderlijke echoklanken.