specialist in naadloos
akoestische oplossingen

Eleganza™

De Eleganza™ is de oplossing voor een optimaal akoestisch comfort. U ervaart stilte in de hectiek van de dag. Het naadloos akoestisch plafond is jarenlang doorontwikkeld, zodat u de beste akoestische ervaring krijgt; rust in uw leefomgeving en geen concessie op uw interieur.

Het naadloos akoestisch plafond zorgt ervoor dat geluidsgolven zoals galmen en echo’s worden opgevangen door de akoestische platen. Dit reduceert de nagalmtijd in de ruimte, waardoor uw oren minder geprikkeld worden en iedereen beter verstaanbaar is.

De fijne structuur van de Eleganza™ in combinatie met de naadloze afwerking maakt de akoestische oplossing onzichtbaar voor het oog. Dit betekent dat het akoestische plafond geen invloed heeft op de inrichting van uw ruimte.

ELEGANZA™ Seamless Acoustics levert klasse A akoestische absorptieprestaties zodat u het beste van twee werelden krijgt: uitstekende akoestische controle en een verbluffende naadloze afwerking.

Download brochure

Geluidsabsorptie

αw = 0.95

Geluidsreductie

Rw = 15 dB

Geluidsdemping

Dn,f,w = 30 dB CAC = 31 dB as per ASTM E 413-10

Lichtreflectie

81% (wit)

Vochtbestendigheid

95% RH

Reiniging

Droge Doek

Akoestiek verbeteren in ontwerpfase

Onze ervaring spreekt dat na het realiseren van een woning veel klanten ons benaderen over de galmen en echo’s. Het toepassen van akoestische oplossingen na het bouwen van een woning neemt meer risico’s en kosten met zich mee. In de ontwerpfase moet al rekening worden gehouden met akoestiek door een veranderende dynamiek van de leefomgeving.

Architecten ontwerpen hoge ruimtes en kleden het vaak aan met harde materialen. Mooi voor het oog alleen minder fijn voor het oor. Het zorgt voor een onrustige woonomgeving door een langere nagalmtijd van echo’s en galmen.

Indien uw woning onder architectuur is of wordt ontworpen, dan is het vaak zinvol om al in de ontwerpfase overleg te hebben met uw architect om eventuele akoestische problemen op tekening op te lossen. Pennings Akoestiek is daarbij de ideale partner om reeds in de ontwerpfase akoestische vraagstukken op te sporen en verhelpen!

Zodat akoestische problemen, zoals hinder van nagalm en echo, in de ontwerpfase zichtbaar worden. Een mooie oplossing is een naadloos akoestisch plafond dat geen invloed heeft op de uitstraling van het interieur.

Stadsvilla ‘s-Hertogenbosch
Het beleven van akoestiek is essentieel kom langs en ervaar het zelf!
Eleganza productinformatie

Hoor en voel het verschil van akoestiek

Inbouw verlichting service

Trimless spots of ledstrip? Alles is mogelijk

Speakers

Inbouw speakers mogelijk

Gordijnen

mooi weg te werken

Eindeloze mogelijkheden

Eleganza heeft een plaatdikte van 25mm en sluit hierdoor naadloos aan op accessoires zoals stucprofielen, inspectieluiken, geïntegreerde spots, etcetera. Eleganza kent geen beperkingen in het ontwerpproces en is ook eenvoudig plaatselijk te repareren.

Binnenluchtkwaliteit

Eleganza heeft een binnenluchtkwaliteitlabel EN 13964 met klasse A. De producent verklaart hiermee dat de eigenschappen van het betreffende product zijn bepaald op basis van de EN 13964 “Verlaagde plafonds” norm.

Akoestische prestatie

Een naadloos akoestisch plafond van het merk Eleganza heeft een geluidsabsorptie van αw 0.95 en een ultra fijne structuur. Dit houdt in dat 95% van het geluid wordt geabsorbeerd en slechts 5% wordt gereflecteerd.

Lichtreflectie & witheid

Eleganza heeft een hoge lichtreflectie van 81% en een hoge lichtverspreiding van >99% waardoor de behoefte aan kunstlicht minder is. Het is helder wit met een ultra fijn gestructureerd oppervlak en blijft door een innovatieve techniek bovendien langer helder wit.

Duurzaamheid

Eleganza heeft volgens de internationale norm het duurzaamheidslabel EN ISO 14021.

Brandreactieklasse

Eleganza heeft het brandreactie label Euroclass A2-s1, d0 conform EN 13501-1. De eisen voor materiaaltoepassing aan de binnenzijde van het gebouw hebben zowel betrekking op de beperking van de ontwikkeling van brand als op de beperking van de ontwikkeling van rook.

Ervaar een akoestisch plafond in ons Experience Center

Wij werken nauw samen met het Naadloos Akoestisch Bouwlab. Het is wereldwijd een uniek kenniscentrum waar u alle mogelijkheden kan zien, horen en beleven in testruimtes.

In de testruimtes geven een realistisch beeld hoe een woonkamer, keuken of speelkamer zonder akoestiek klinkt ten opzichte van een ruimte met een akoestisch plafond. Zo weet u precies waarvoor u kiest of heeft gekozen.

1. Vrijblijvend advies

Ons advies is altijd vrijblijvend. Wij vinden dat u de mogelijkheid moet hebben een overwogen keuze te maken, of dat nou wel of geen akoestiek is.

2. Ontwerp & offerte

Een akoestisch plafond naar u wensen is altijd maatwerk. Wij voorzien u van een document met uw werktekening, de akoestische berekening en het advies.

3. Bezoek op locatie

De theorie verschilt vaak van de praktijk. Voor aanvang worden problemen getackeld, details doorgenomen en afspraken gemaakt, om tijdens de uitvoering de communicatie soepel te doen verlopen.

Veelgestelde vragen

Dit is zeker mogelijk, al brengt het meer risico’s met zich mee. Een akoestisch plafond in een woning duurt gemiddeld 7 werkdagen, waarin wij verschillende werkzaamheden moeten verrichten. Wij zullen altijd met uiterste zorg ons werk doen, maar er bestaat een risico dat wij de inrichting beschadigen met afplakwerkzaamheden of het verplaatsen van gereedschap. Ondanks dat je (afhankelijk van de situatie) ca. een week overlast ondervindt, zal na ons bezoek, je woonomgeving weer comfortabel en aangenaam klinken.
Een gespoten afwerking kan in iedere RAL- of NCS-kleur worden aangebracht. In ons Kleurenlab brengen wij de spuitpleister op kleur. Hiervoor hanteren wij geen minimale afname, elke ruimte moet kunnen voldoen aan uw wensen. Heeft u nog twijfels over de kleur? Dit geldt ook voor samples. Wij zorgen ervoor dat u de samples snel ontvangt om een overwogen keuze te kunnen maken.
Een naadloos akoestisch plafond blijft altijd maatwerk. Daardoor zijn de kosten van een akoestisch plafond nogal uiteenlopend. Belangrijke indicatoren zijn het aantal m2, het aantal details dat in het plafond en de vorm van het plafond. Het blijft lastig hier een uitspraak over te doen, omdat het afhankelijk is van veel factoren. Om zeker te zijn, kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit bevat een akoestische berekening met een prijs voor de budgettering.
In ons vakgebied is het ingewikkeld een akoestisch ontwerp over te brengen op tekening. De waarden van een akoestisch plafond zijn niet zichtbaar, dat kunt u alleen ervaren met uw eigen oren. Het beleven van een akoestisch plafond is mogelijk in ons experience center. Hier hebben wij verschillende ruimtes met en zonder akoestiek, zodat u een realistisch beeld heeft hoe een akoestisch plafond klinkt.
Pierre

Vragen?
Bel onze specialisten

073 – 6910527