De akoestiek op optimale wijze verbeteren

Naadloze akoestische plafonds

Volledig plan op maat

Volledige installatie van A tot Z

Home » Akoestiek verbeteren

Pennings Akoestisch Afbouwen levert diverse oplossingen om de akoestiek in ruimten te verbeteren. Het verbeteren van de akoestiek is meer dan het aanbrengen van een fysieke oplossing; de esthetische eigenschappen zijn ook ontzettend belangrijk. Akoestische oplossingen beginnen met een goed advies, waarmee het tackelen van het probleem in kaart wordt gebracht.

akoestiek verbeteren
akoestisch plafond

Pleisterwerk om de akoestiek te verbeteren

Naast het geluid is ook het optische eindresultaat belangrijk. Hierom hebben we bij Pennings Akoestisch Afbouwen ook veel aandacht voor de afwerking met een akoestische spuitpleister. Dat gebeurt uiteraard in nauwe samenwerking met de opdrachtgever, maar ook met de architect, aangezien deze vanzelfsprekend graag wil dat de akoestische oplossingen aansluiten op zijn ontwerp. Afhankelijk van uw wensen én ons advies bieden we oplossingen aan in de vorm van een akoestisch plafond, akoestisch pleisterwerk, akoestische panelen, akoestische wanden, akoestische eilanden en akoestische schilderijen. Wij voorzien u van werkende oplossingen, ongeacht het akoestische probleem.

Voor elke ruimte een akoestische oplossing

De akoestiek verbeteren heeft vooral betrekking op ruimten waar meerdere mensen samenkomen. De geluidskwaliteit en -beleving dienen aan te sluiten op de functie van de ruimte. Daarnaast speelt de akoestiek binnen de moderne, particuliere woningbouw een steeds grotere rol. Een villa kan nog zo mooi en strak ontworpen zijn, ‘holle’ klanken kunnen bijzonder hinderlijk zijn en als een probleem worden ervaren. Met een akoestisch plafond kan het geluid in een ruimte verbeteren, het geluidscomfort verhogen en bijzondere akoestische panelen kunnen bovendien een ware aanwinst zijn voor uw interieur.

Een hoger rendement en meer geluidscomfort

Een belangrijk neveneffect van akoestiek verbeterende maatregelen heeft direct met de gezondheid te maken. In kantoorruimten met veel nagalm is het moeilijk concentreren en zal het medewerkers daarom meer energie kosten om optimaal te presteren. Geluidshinder wordt een stressfactor en leidt tot irritaties. Een akoestiek probleem is geboren. Een prettigere werkomgeving met een hoog geluidscomfort zorgt voor een beter rendement.

Onze akoestische plafonds verbeteren de akoestisch op de werkvloer

Het belang van een goede akoestiek op de werkvloer moet u niet onderschatten. Werkgevers hebben als gevolg van de ARBO-wetgeving een belangrijke verantwoordelijkheid. Zo moet nagalm op werkplekken voldoen aan de Europese norm NEN-EN-ISO 9612. Behalve op het rendement heeft een goede akoestiek ook een positieve invloed op de veiligheid van medewerkers. In een machinerijke productiehal met veel nagalm kan concentratieverlies leiden tot ongelukken; een slechte geluidsabsorptie tot gehoorbeschadiging.

Informeer naar de mogelijkheden

Wilt u graag de akoestiek verbeteren? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons team op. Wij bieden akoestische oplossingen aan in het hele land. Bij onze vestiging in Rosmalen, nabij Den Bosch, vertellen we u graag meer over onze dienstverlening en de mogelijkheden. Bel gerust naar 073 – 6910527 of stuur een e-mail naar info@penningsgroep.com.