De ultieme akoestische
oplossing tegen galm

Naadloos akoestisch plafond met gestuukte afwerking

Een plafond wat er uit ziet als een gewoon plafond, maar wat akoestische problemen voorkomt? Dat kan met een naadloos akoestisch plafond.

Met deze onzichtbare oplossing kunnen we onnodige galm en echo voorkomen en veranderen we een hinderlijke, onprettige ruimte in een omgeving met een optimaal akoestisch comfort. Voor het oog ziet u een mooie, strakke uitstraling net als gewoon gestuukt plafond, echter is de ervaring voor het oor echt totaal anders.

Met een naadloze akoestische oplossing van Pennings wordt galm voorkomen en een ideaal akoestische klimaat gerealiseerd.

Vragen?
Bel onze specialisten
073 – 6910527

Vrijblijvend afspraak maken Ervaar het verschil
  • Experts in akoestiek door 20 jaar ervaring
  • Eigen en geschoolde vakmensen
  • Maatwerk akoestiek

Aangename akoestiek met een strak gestuct plafond

De akoestische prestaties van een hoogwaardig systeemplafond met de uitstraling van een naadloos plafond; het behoort tot de mogelijkheden.

Integratie van verlichting, inspectieluiken, armaturen

Het toepassen van verlichting, led-strips, inbouwarmaturen of inspectieluiken; alles is mogelijk met een naadloos akoestisch plafond.

Waarom Pennings

Uitstekende service; Wij doen graag een stap extra

Gericht en vrijblijvend advies

Akoestiek met hoogst haalbare absorptie waarden

Onzichtbare oplossing; Geen concessies op uw interieur

Alle inbouw- en kleurmogelijkheden

Kantoor Droogbak Amsterdam
Het beleven van akoestiek is essentieel kom langs en ervaar het zelf!

Ervaar een akoestisch plafond in onze showroom

Wij werken nauw samen met het Naadloos Akoestisch Bouwlab. Het is wereldwijd een uniek kenniscentrum waar u alle mogelijkheden kan zien, horen en beleven in testruimtes.

In de testruimtes geven een realistisch beeld hoe een woonkamer, keuken of speelkamer zonder akoestiek klinkt ten opzichte van een ruimte met een akoestisch plafond. Zo weet u precies waarvoor u kiest of heeft gekozen.

1. Vrijblijvend advies

Ons advies is altijd vrijblijvend. Wij vinden dat u de mogelijkheid moet hebben een overwogen keuze te maken, of dat nou wel of geen akoestiek is.

2. Ontwerp & offerte

Een akoestisch plafond naar u wensen is altijd maatwerk. Wij voorzien u van een document met uw werktekening, de akoestische berekening en het advies.

3. Bezoek op locatie

De theorie verschilt vaak van de praktijk. Voor aanvang worden problemen getackeld, details doorgenomen en afspraken gemaakt, om tijdens de uitvoering de communicatie soepel te doen verlopen.

Mogelijkheden met een naadloos akoestisch plafond

Een gestuukte afwerking wordt standaard in het wit aangebracht, maar u kunt wanneer u dat wenst ook voor een andere kleur kiezen. Hieraan is geen minimale afname gekoppeld, waardoor het wijzigen van de kleur tevens voor kleinere projecten mogelijk is.

TBA Richtlijnen

Nederland is op het gebied van naadloze akoestische plafonds toonaangevend in Europa. Zo zijn wij het enige land met een onafhankelijke richtlijn speciaal voor naadloze akoestische plafonds. De norm is opgesteld en wordt beheerd door de onafhankelijke instantie TBA. Deze norm is bijzonder streng, maar biedt ook garantie voor een optimaal resultaat op zowel het gebied van montage, vlakheid als akoestische prestaties. Alle naadloze akoestische plafonds worden beoordeeld conform deze richtlijn.

Erkend installateur

Alleen met de juiste werkwijze, veel oog voor detail en een juiste installatie functioneert een naadloos akoestisch plafond optimaal op zowel akoestisch als esthetisch vlak. Hiervoor moet een installateur dan ook uitvoerig getraind zijn. Bij Pennings Akoestisch Afbouwen zijn we gecertificeerd en erkend installateur van naadloze akoestische plafonds. Bovendien zijn we marktleidend specialist op dit gebied waardoor u bij ons in goede handen bent.

In de regel wordt een naadloos akoestisch plafond opgebouwd uit een onderconstructie waarop de akoestische beplating wordt aangebracht. Nadat de beplating is aangebracht wordt het geïnstalleerde plafond gecontroleerd op vlakheid en waar nodig bijgewerkt. Daarna wordt het plafond in twee lagen handmatig voorzien van een akoestisch open stucpleister. Het eindresultaat is een glad gestuukte uitstraling met hoogwaardige akoestische prestaties.

Nagalm in uw werkkamer of elders thuis?

Uiteraard vergen ook andere ruimtes in huis een specifieke akoestiekoplossing. Denk daarbij aan uw werkkamer, de hal met stenen vloer of wellicht de grote kelderruimte. Het gaat hierbij niet om standaardoplossingen, maar om oplossingen op uw persoonlijke wensen en voorkeuren toegesneden. Dát is persoonlijk geluidscomfort.

Een betere akoestiek thuis woont prettiger!

Geen echo in uw werkkamer als u rustig wilt kunnen telefoneren of nagalm in uw slaapkamer, waar u natuurlijk rustig wilt kunnen slapen. Hoge hakken in de hal? Met de akoestische oplossingen van Pennings Akoestisch Afbouwen is dat geen enkel probleem meer.

Veelgestelde vragen

Dit is zeker mogelijk, al brengt het meer risico’s met zich mee. Een akoestisch plafond in een woning duurt gemiddeld 7 werkdagen, waarin wij verschillende werkzaamheden moeten verrichten. Wij zullen altijd met uiterste zorg ons werk doen, maar er bestaat een risico dat wij de inrichting beschadigen met afplakwerkzaamheden of het verplaatsen van gereedschap. Ondanks dat je (afhankelijk van de situatie) ca. een week overlast ondervindt, zal na ons bezoek, je woonomgeving weer comfortabel en aangenaam klinken.
Een gespoten afwerking kan in iedere RAL- of NCS-kleur worden aangebracht. In ons Kleurenlab brengen wij de spuitpleister op kleur. Hiervoor hanteren wij geen minimale afname, elke ruimte moet kunnen voldoen aan uw wensen. Heeft u nog twijfels over de kleur? Dit geldt ook voor samples. Wij zorgen ervoor dat u de samples snel ontvangt om een overwogen keuze te kunnen maken.
Een naadloos akoestisch plafond blijft altijd maatwerk. Daardoor zijn de kosten van een akoestisch plafond nogal uiteenlopend. Belangrijke indicatoren zijn het aantal m2, het aantal details dat in het plafond en de vorm van het plafond. Het blijft lastig hier een uitspraak over te doen, omdat het afhankelijk is van veel factoren. Om zeker te zijn, kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit bevat een akoestische berekening met een prijs voor de budgettering.
In ons vakgebied is het ingewikkeld een akoestisch ontwerp over te brengen op tekening. De waarden van een akoestisch plafond zijn niet zichtbaar, dat kunt u alleen ervaren met uw eigen oren. Het beleven van een akoestisch plafond is mogelijk in ons experience center. Hier hebben wij verschillende ruimtes met en zonder akoestiek, zodat u een realistisch beeld heeft hoe een akoestisch plafond klinkt.
Pierre

Vragen?
Bel onze specialisten

073 – 6910527