De ultieme akoestische
oplossing tegen galm

Naadloos akoestisch plafond met gespoten afwerking

Galm en echo is totaal onnodig en kan worden voorkomen met een naadloos akoestisch plafond. Deze onzichtbare oplossing zorgt voor een strakke uitstraling en de hoogst mogelijke akoestische eigenschappen. Dit staat garant voor een optimaal wooncomfort zonder enige concessie te doen in de styling.

Veel glas, gestuukte wanden en plafonds, tegel of gietvloeren en weinig zacht interieur, dat is hoe woningen tegenwoordig vaak worden ingericht. Dit soort problematiek wordt niet opgelost met stoffen meubels, vitrage of een vloerkleed.

Een naadloos akoestisch plafond is een bijzonder effectieve oplossing om de volledige controle te krijgen over de akoestische situatie en optimaal leef comfort te realiseren zonder dat dit voor u zichtbaar is. Laat uw rust en woongenot niet bederven door akoestiek problemen. Wij gunnen u het optimale thuisgevoel.

Pennings Akoestiek garandeert een woning zonder galm

Vragen?
Bel onze specialisten
073 – 6910527

Vrijblijvend afspraak maken Ervaar het verschil
  • Experts in akoestiek door 20 jaar ervaring
  • Eigen en geschoolde vakmensen
  • Maatwerk akoestiek

Naadloos akoestisch plafond met optimale akoestiek

Over het algemeen wordt een naadloos akoestisch plafond gerealiseerd met een onderconstructie waarop de akoestische beplating wordt aangebracht. Alle naden en schroefpunten worden in meerdere lagen gesmeerd, gevoegd en geschuurd tot er een strakke en vlakke ondergrond ontstaat.

Anders dan bij een gipsplafond telt de aangebrachte hoeveelheid voegmateriaal én de breedte van de voeg mee om zo de akoestische prestaties te behouden. Als afwerking worden er twee zeer dunne lagen akoestische spuitpleister op het oppervlak gespoten. Het eindresultaat is een strak, zeer fijn gestructureerd plafond met optimale akoestische prestaties.

Waarom Pennings?

Uitstekende service; Wij doen graag een stap extra

Gericht en vrijblijvend advies

Akoestiek met hoogst haalbare absorptie waarden

Onzichtbare oplossing; Geen concessies op uw interieur

Alle inbouw- en kleurmogelijkheden

Stadsvilla ‘s-Hertogenbosch
Het beleven van akoestiek is essentieel kom langs en ervaar het zelf!

Ervaar een akoestisch plafond in onze showroom

Wij werken nauw samen met het Naadloos Akoestisch Bouwlab. Het is wereldwijd een uniek kenniscentrum waar u alle mogelijkheden kan zien, horen en beleven in testruimtes.

In de testruimtes geven een realistisch beeld hoe een woonkamer, keuken of speelkamer zonder akoestiek klinkt ten opzichte van een ruimte met een akoestisch plafond. Zo weet u precies waarvoor u kiest of heeft gekozen.

1. Vrijblijvend advies

Ons advies is altijd vrijblijvend. Wij vinden dat u de mogelijkheid moet hebben een overwogen keuze te maken, of dat nou wel of geen akoestiek is.

2. Ontwerp & offerte

Een akoestisch plafond naar u wensen is altijd maatwerk. Wij voorzien u van een document met uw werktekening, de akoestische berekening en het advies.

3. Bezoek op locatie

De theorie verschilt vaak van de praktijk. Voor aanvang worden problemen getackeld, details doorgenomen en afspraken gemaakt, om tijdens de uitvoering de communicatie soepel te doen verlopen.

Kleurmogelijkheden

Een gespoten afwerking kan in iedere RAL- of NCS-kleur worden aangebracht. Hieraan is geen minimale afname gekoppeld, waardoor een kleur naar keuze ook voor kleinere projecten mogelijk is.

Integratie van verlichting, inspectieluiken en armaturen is voor ons ook geen enkel probleem. Met een naadloos akoestisch plafond is nagenoeg alles mogelijk.

Producteigenschappen naadloos plafond met gespoten afwerking

  • Zeer fijne korrelstructuur
  • Leverbaar in iedere RAL- of NCS-kleur
  • Cradle to Cradle gecertificeerd
  • Brandklasse A2-s1.d0
  • Uitstekende akoestische prestaties (αw 0.95)
  • Akoestisch getest conform NEN-IN-ISO 354:2003

TBA Richtlijnen

Nederland is op het gebied van naadloze akoestische plafonds toonaangevend in Europa. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen hebben wij dan ook – als enige land – een onafhankelijke richtlijn speciaal voor naadloze akoestische plafonds.

De norm is opgesteld en wordt beheerd door de onafhankelijke instantie TBA. Deze norm is bijzonder streng maar biedt garantie voor optimaal resultaat op het gebied van montage, vlakheid en akoestische prestaties. Al onze naadloze akoestische plafonds worden beoordeeld conform deze richtlijn.

Erkend installateur

Alleen met de juiste werkwijze, veel oog voor detail en een juiste installatie functioneert een naadloos akoestisch plafond optimaal op zowel akoestisch als esthetisch vlak. Hiervoor moet een installateur dan ook uitvoerig getraind zijn. Wij zijn gecertificeerd en tevens erkend installateur van naadloze akoestische plafonds en zijn marktleidend specialist op dit gebied.

Veelgestelde vragen

Dit is zeker mogelijk, al brengt het meer risico’s met zich mee. Een akoestisch plafond in een woning duurt gemiddeld 7 werkdagen, waarin wij verschillende werkzaamheden moeten verrichten. Wij zullen altijd met uiterste zorg ons werk doen, maar er bestaat een risico dat wij de inrichting beschadigen met afplakwerkzaamheden of het verplaatsen van gereedschap. Ondanks dat je (afhankelijk van de situatie) ca. een week overlast ondervindt, zal na ons bezoek, je woonomgeving weer comfortabel en aangenaam klinken.
Een gespoten afwerking kan in iedere RAL- of NCS-kleur worden aangebracht. In ons Kleurenlab brengen wij de spuitpleister op kleur. Hiervoor hanteren wij geen minimale afname, elke ruimte moet kunnen voldoen aan uw wensen. Heeft u nog twijfels over de kleur? Dit geldt ook voor samples. Wij zorgen ervoor dat u de samples snel ontvangt om een overwogen keuze te kunnen maken.
Een naadloos akoestisch plafond blijft altijd maatwerk. Daardoor zijn de kosten van een akoestisch plafond nogal uiteenlopend. Belangrijke indicatoren zijn het aantal m2, het aantal details dat in het plafond en de vorm van het plafond. Het blijft lastig hier een uitspraak over te doen, omdat het afhankelijk is van veel factoren. Om zeker te zijn, kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit bevat een akoestische berekening met een prijs voor de budgettering.
In ons vakgebied is het ingewikkeld een akoestisch ontwerp over te brengen op tekening. De waarden van een akoestisch plafond zijn niet zichtbaar, dat kunt u alleen ervaren met uw eigen oren. Het beleven van een akoestisch plafond is mogelijk in ons experience center. Hier hebben wij verschillende ruimtes met en zonder akoestiek, zodat u een realistisch beeld heeft hoe een akoestisch plafond klinkt.
Pierre

Vragen?
Bel onze specialisten

073 – 6910527