Heeft uw zwembad de beste akoestische oplossing?

Naadloze akoestische plafonds

Volledig plan op maat

Volledige installatie van A tot Z

Home » Akoestiek zwembad

De akoestiek in ruimten is erg belangrijk, zeker bij een zwembad. Daarom vragen zwembaden om een specialistische kijk op akoestiek. Nagalm en echo zijn eerder regel dan uitzondering in de meeste zwembaden. In privézwembaden is dat doorgaans iets minder dan in publieke zwembaden, waar het vaak slecht is gesteld met de akoestiek. Het zwembad is een ontspanningsruimte waar u in alle rust kunt genieten en waar tegelijkertijd kinderen kunnen spetteren en plonzen zonder dat u daar teveel hinder van ondervindt.

akoestiek verbeteren
akoestisch plafond

De akoestiek in een privé- of openbaar zwembad verbeteren

De akoestiek van uw zwembad moet worden afgestemd vanwege het gebruikerscomfort. Iedereen moet elkaar makkelijk kunnen verstaan, geluidshinder moet er niet zijn en zeker schelle geluiden zijn zeker niet welkom. De nagalmreducerende en geluiddempende akoestische plafonds van Pennings Akoestisch Afbouwen kunnen een oplossing zijn om nagalm en echo te reduceren. Wij zijn gevestigd in Rosmalen, nabij Den Bosch, maar bieden onze oplossingen voor de verbetering van akoestiek in bijvoorbeeld een zwembad in het hele land aan.

Met behulp van onze oplossingen verdwijnt de nagalm

De nagalm in het zwembad verdwijnt en geluidsabsorptie is maximaal dankzij de inbouw van de akoestische materialen en producten van Pennings Akoestisch Afbouwen. Deze zijn zeer geschikt voor zwembaden en sauna’s. Verder behoudt uw zwembad ook de unieke uitstraling. Andere mogelijkheden om de nagalm in het zwembad te verminderen en de geluidsabsorptie te verhogen zijn akoestische panelen of platen, akoestische spuitpleister en akoestische eilanden. In sommige gevallen bieden ook akoestische schilderijen een uitstekende oplossing.

Het effect van akoestische materialen is direct merkbaar

Het is bij de keuze voor de akoestische oplossing natuurlijk belangrijk om te weten of deze de akoestiek echt gaat verbeteren en de nagalm in uw zwembad daadwerkelijk verdwijnt. Vooraf de nagalm berekenen is dan aan te bevelen. Pennings Akoestisch Afbouwen stelt graag een plan op maat voor u samen waar dit bij hoort. We berekenen in dat geval de nagalmtijd en bieden een akoestiekoplossing waarbij het effect op de nagalm is aangegeven. U ziet direct dat de oplossing leidt tot het verkorten van de nagalmtijd en dus tot een betere akoestiek in uw zwembad.

Ontdek hoe wij uw zwembad van akoestische oplossingen voorzien

Wilt u graag meer te weten komen over het verbeteren van de akoestiek in uw zwembad? Neem dan nu geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden als u belt naar 073 – 6910527 of een e-mail stuurt naar info@penningsgroep.com.