}

Maandag t/m vrijdag: 08.30 - 17.00 uur

Akoestiek in zwembaden

Geen nagalm meer in uw zwembad

Heeft uw zwembad de beste akoestische oplossing?

Ook zwembaden vragen om een specialistische kijk op akoestiek. Nagalm en echo zijn eerder regel dan uitzondering in de meeste zwembaden. In privézembaden is dat doorgaans iets minder dan in publieke zwembaden, waar het vaak slecht is gesteld met de akoestiek. Uw zwembad is een ontspanningsruimte, waar u in alle rust kunt genieten en waar tegelijkertijd kinderen kunnen spetteren en plonzen zonder dat u daar teveel hinder van ondervindt.

Akoestiek in zwembad verbeteren

De akoestiek van uw zwembad – of de akoestische oplossing – zou moeten worden afgestemd om het gebruikerscomfort. Je moet elkaar makkelijk kunnen verstaan, geluidshinder moet er niet zijn en zeker ook geen schelle geluiden. De nagalm reducerende en geluiddempende akoestische plafonds van Pennings Akoestisch Afbouwen kunnen een oplossing zijn om nagalm en echo te reduceren

Nagalm verdwijnt

De nagalm in het zwembad verdwijnt en geluidsabsorptie is maximaal. De akoestische materialen en producten van Pennings Akoestisch Afbouwen zijn zeer geschikt voor zwembaden en sauna’s. En niet onbelangrijk: uw zwembad behoudt zijn unieke uitstraling. Andere mogelijkheden om de nagalm in het zwembad te verminderen en de geluidsabsorptie te verhogen zijn akoestische panelen of platen, akoestische spuitpleister en akoestische eilanden. In sommige gevallen bieden ook akoestische schilderijen een uitstekende oplossing.

Effect akoestische materialen

Het is bij de keuze voor de akoestische oplossing natuurlijk belangrijk om te weten of deze gaat werken en de nagalm daadwerkelijk in uw zwembad verdwijnt. Vooraf de nagalm berekenen is dan aan te bevelen. Pennings Akoestisch Architect doet dat met een Akoestisch Ontwerp met daarin de bijbehorende akoestische berekening, het verschil van akoestiek d.m.v. interactieve geluidsfragmenten de en een passende naadloze plafondoplossingen.

Meer informatie akoestische in zwembaden

Zou u graag meer te weten komen over het verbeteren van de akoestiek en de akoestische oplossingen? Neem dan nu geheel vrijblijvend contact met ons op. Bij Pennings vertellen we u graag meer over de mogelijkheden.