}

Maandag t/m vrijdag: 08.30 - 17.00 uur

Akoestiek in het museum

Geen hinderlijke nagalm meer

Akoestische oplossingen in museum om maximaal van kunst te genieten

Een museumbezoeker wil ongestoord kunnen genieten van kunst. Akoestiek in het museum is daarom van groot belang. De meeste musea vragen om een fluisterstille omgeving. Veel musea zijn gehuisvest in historische en monumentale gebouwen, zoals het Rijksmuseum in Amsterdam. Vloeren zijn in het museum vaak van steen, gelakt hout, muren van strak pleisterwerk: geen ideale omgeving voor de beste akoestische prestaties. Pennings Akoestisch Afbouwen zorgt met naadloze akoestische plafonds voor de ideale akoestiek in het museum om ongestoord van kunst te kunnen genieten. Pennings Akoestisch Afbouwen heeft de akoestiek sterk verbeterd in onder meer het Rijksmuseum, het Mauritshuis, het Drents Museum en de Hermitage.

Akoestiek in oude gebouwen

Veel musea zijn oud. Het zijn vaak gebouwen met een uniek historisch karakter. Pennings Akoestisch Afbouwen houdt in samenwerking met de architect met akoestische oplossingen rekening met de authenticiteit van het betreffende museum. Het historische karakter moet natuurlijk behouden blijven, terwijl er tegelijkertijd een akoestiekverbetering moet plaatsvinden. Hinderlijke nagalm en echo in het museum kunnen al gauw als geluidshinder worden ervaren. Pennings Akoestisch Afbouwen heeft een schat aan ervaring wat betreft akoestische oplossingen om nagalm te verminderen en geluidsabsorptie en daarmee het geluidscomfort in musea te verhogen. Door het gebruik van de juiste akoestische materialen en oplossingen is er in deze ruimtes een perfecte akoestiek. 

Moderne musea

Dat geldt overigens niet alleen voor oude musea, maar ook voor moderne musea, waar we akoestische plafonds hebben aangebracht, maar ook akoestisch spuitwerk. Juist door onze ervaring in specifieke akoestische oplossingen wordt Pennings Akoestisch Afbouwen steeds vaker ingeschakeld om de akoestiek in musea te verbeteren. En een goede akoestiek wordt door de museumbezoeker zeer op prijs gesteld. Niet alleen door de museumbezoeker, maar ook door de museumdirecteur, die ervaart dat zijn bezoek volop geniet van zijn museum onder de beste akoestische omstandigheden.

Meer informatie over akoestische oplossingen

Zou u graag meer te weten komen over het verbeteren van de akoestiek en de akoestische oplossingen? Neem dan nu geheel vrijblijvend contact met ons op. Bij Pennings vertellen we u graag meer over de mogelijkheden.