}

Maandag t/m vrijdag: 08.30 - 17.00 uur

Akoestiek optimaliseren in bijzondere ruimtes

Akoestiek optimaliseren

Elke ruimte een andere akoestische oplossing

De akoestiek optimaliseren? Het kan, maar niet met standaardoplossingen. Simpelweg, omdat iedere ruimtes verschilt in grootte, functionaliteit en architectuur. Eigenlijk zijn er net zoveel akoestische oplossingen als dat er verschillende ruimtes zijn. Dat neemt niet weg dat – afhankelijk van de functionaliteit – sommige ruimtes om specifieke oplossingen vragen.

De akoestiek optimaliseren in een bijzondere ruimte? Pennings Akoestisch Afbouwen & Pennings Akoestisch Architect bieden u altijd de juiste akoestische oplossing.

 

Akoestische problemen in allerlei soorten en maten

Omdat geen enkele ruimte hetzelfde is, zijn ook de akoestische problemen per ruimte verschillend. Zo wordt de nagalm in een woonkamer vaak als hinderlijk ervaren terwijl dit in een stationshal ‘gewoon’ is. De functionaliteit van een ruimte speelt dus een belangrijke rol.
Daarnaast hebben ook de vorm en de inrichting van de ruimte invloed op de akoestiek.

Een holle ruimte met veel harde materialen zorgt voor meer nagalm en echo, dan een aangeklede ruimte die is ingericht met meubels en zachte materialen welke het geluid absorberen. Is een ruimte naar wens ingericht, maar is de geluidsabsorptie nog onvoldoende of de nagalm hinderlijk, dan moet u denken aan specifieke akoestische oplossingen, zoals een akoestisch plafond, akoestische wanden, panelen, baffles of akoestische pleisters.

De akoestiek optimaliseren? Bij Pennings Akoestisch Afbouwen weten we hoe.

Nagalm is soms persoonsgebonden. De kwaliteit van de akoestiek in een ruimte is soms ook persoonsgebonden waardoor nagalm door de één als vervelender wordt ervaren dan door de ander. Wat voor de één hinderlijk is, is voor de ander acceptabel.

Functionele akoestische oplossingen
Wij denken in oplossingen die rechtstreeks te maken hebben met de functie van de ruimte. Een museum heeft per slot van rekening andere uitgangspunten dan een zwembad. En de functie van een concertzaal verschilt volledig met die van een woonkamer. In de ene ruimte is geluidsabsorptie de akoestische oplossing; in de andere ruimte moet het geluid juist optimaal gedragen worden en weergaloos klinken. Wat het probleem ook is, Pennings Akoestiek heeft voor elke bijzondere ruimte een unieke akoestische oplossing.

Specifieke akoestische oplossing
Omgevingen die specifieke akoestische kenmerken hebben die direct gerelateerd zijn aan de functie van de ruimte, vereisen ook specifieke oplossingen wanneer de akoestiek niet tiptop in orde is. Voorbeelden van dergelijke ruimtes zijn musea, zwembaden, de horeca, in huis en kantoren. De ene ruimte is gebaat bij akoestische panelen terwijl voor andere ruimtes akoestische plafonds of pleisterwerk de oplossing zijn. Welke oplossing het beste bij de ruimte die u wilt aanpakken past? 

Meer informatie ‘akoestiek optimaliseren’

De akoestiek optimaliseren; wij vertellen u er graag – geheel vrijblijvend – meer over. Benieuwd? Neem dan nu contact met ons op. Bij Pennings zijn we koploper op het gebied van akoestische oplossingen, ervaar het zelf.