AKOESTIEK IN HUIS
Akoestiek verbeteren in uw woonkamer
  • Experts in akoestiek door 20 jaar ervaring
  • Eigen en geschoolde vakmensen
  • Maatwerk akoestiek

Akoestiek & publieke ruimtes

Een nieuwe woning is een meester- en levenswerk. Het draait niet alleen om het eindresultaat, de weg er naartoe wordt nog eens vergeten. Het realiseren van een droom woning gebeurt veelal niet meer dan één keer in een mensenleven. Dit vergt perfectie in uitvoering en resultaat. U wilt achteraf geen galmen of echo’s in uw woonkamer of keuken, dan kan akoestiek niet ontbreken.

Goede akoestiek in uw woonkamer is van groot belang, maar kent tegelijkertijd een persoonlijke beleving. Wat voor de een als comfortabel wordt ervaren, geldt voor de ander als hinderlijk of minder aangenaam. Een graadje of 20 in de woonkamer is in de regel prettig; voor sommigen mag het nog een graadje warmer. Met de akoestiek in huis is het niets anders gesteld.

Vragen?
Bel onze specialisten
073 – 6910527

Vrijblijvend afspraak maken
  • Experts in akoestiek door 20 jaar ervaring
  • Eigen en geschoolde vakmensen
  • Maatwerk akoestiek

Akoestiek verbeteren in ontwerpfase

Onze ervaring spreekt dat na het realiseren van een woning veel klanten ons benaderen over de galmen en echo’s. Het toepassen van akoestische oplossingen na het bouwen van een woning neemt meer risico’s en kosten met zich mee. In de ontwerpfase moet al rekening worden gehouden met akoestiek door een veranderende dynamiek van de leefomgeving. Architecten ontwerpen hoge ruimtes en kleden het vaak aan met harde materialen. Mooi voor het oog alleen minder fijn voor het oor. Het zorgt voor een onrustige woonomgeving door een langere nagalmtijd van echo’s en galmen. Een mooie oplossing is een naadloos akoestisch plafond dat geen invloed heeft op de uitstraling van het interieur.

Indien uw woning onder architectuur is of wordt ontworpen, dan is het vaak zinvol om al in de ontwerpfase overleg te hebben met uw architect om eventuele akoestische problemen op tekening op te lossen. Pennings Akoestiek is daarbij de ideale partner om reeds in de ontwerpfase akoestische problemen op te sporen en op te lossen! Zodat akoestische oplossingen, zoals hinder van nagalm en echo, reeds in de ontwerpfase zichtbaar worden. Een mooie oplossing is het plaatsen van een naadloos akoestisch plafond dat geen invloed heeft op de schoonheid van het interieur.

Het beleven van akoestiek is essentieel kom langs en ervaar het zelf!

Ervaar een akoestisch plafond in ons Experience Center

Wij werken nauw samen met het Naadloos Akoestisch Bouwlab. Het is wereldwijd een uniek kenniscentrum waar u alle mogelijkheden kan zien, horen en beleven in testruimtes.

De testruimtes geven een realistisch beeld hoe een kamer zonder akoestiek klinkt ten opzichte van een ruimte met een akoestisch plafond. Zo weet u precies waarvoor u kiest of heeft gekozen.

1. Vrijblijvend advies

Ons advies is altijd vrijblijvend. Wij vinden dat u de mogelijkheid moet hebben een overwogen keuze te maken, of dat nou wel of geen akoestiek is.

2. Ontwerp & offerte

Een akoestisch plafond naar u wensen is altijd maatwerk. Wij voorzien u van een document met uw werktekening, de akoestische berekening en het advies.

3. Bezoek op locatie

De theorie verschilt vaak van de praktijk. Voor aanvang worden problemen getackeld, details doorgenomen en afspraken gemaakt, om tijdens de uitvoering de communicatie soepel te doen verlopen.

Goede akoestiek in de woonkamer

Goede akoestiek in uw woonkamer is van groot belang, maar kent tegelijkertijd een persoonlijke beleving. Wat voor de een als comfortabel wordt ervaren, geldt voor de ander als hinderlijk of minder aangenaam. Een graadje of 20 in de huiskamer is in de regel prettig; voor sommigen mag het nog een graadje warmer. Met de akoestiek in huis is het niets anders gesteld. Een ding is zeker, u wilt goed verstaanbaar zijn tijdens het eten met gezelschap, een feest of met spelende kinderen in uw woning. Akoestische problemen in uw woning, zoals hinderlijke nagalm of echo, zijn vaak eenvoudig te verhelpen en op te lossen. Voor een puur persoonlijke akoestiek in uw huiskamer heeft Pennings Akoestisch Afbouwen de meest geschikte oplossingen.

Akoestiek in uw keuken, werkkamer of elders thuis?

Uiteraard vergen ook andere ruimtes in huis een specifieke akoestiekoplossing. Denk daarbij aan uw keuken, werkkamer, de hal met stenen vloer of wellicht de grote kelderruimte. Het gaat hierbij niet om standaardoplossingen, maar om oplossingen op uw persoonlijke wensen en voorkeuren toegesneden. Dát is persoonlijk geluidscomfort. Een betere akoestiek thuis woont prettiger! Geen echo in uw werkkamer als u rustig wilt kunnen telefoneren of nagalm in uw slaapkamer, waar u natuurlijk rustig wilt kunnen slapen. Hoge hakken in de hal? Met de akoestische oplossingen van Pennings Akoestisch Afbouwen is dat geen enkel probleem meer.

Image Description

Vrijblijvend akoestisch ontwerp?

Een akoestisch ontwerp met daarin de bijbehorende akoestische berekening, het verschil van akoestiek d.m.v. interactieve geluidsfragmenten de, passende naadloze plafondoplossingen en een prijs voor budgettering.

Akoestische oplossing vooraf bespaart kosten

Dat kan veel kosten besparen, want om naderhand bijvoorbeeld een gestuct akoestisch plafond te monteren, kost veel meer geld. Als zo’n akoestisch plafond – of andere akoestische oplossingen – zoals akoestisch spuitwerk, reeds in de ontwerpfase worden meegenomen, dan hoeft u geen onnodige kosten achteraf te maken. En de akoestische oplossing hoeft niet altijd ingrijpend te zijn. Soms kunt u volstaan met eenvoudige akoestische panelen of schilderijen.

Alternatieve oplossingen

Voor een puur persoonlijke akoestiek in uw woonkamer weet Pennings Akoestisch Afbouwen alle nagalmbeperkende en akoestische oplossingen, zoals akoestische plafonds, akoestische panelen, sfeervolle en unieke akoestische schilderijen, akoestisch pleisterwerk en akoestische isolatie.

Veelgestelde vragen

Een gespoten afwerking kan in iedere RAL- of NCS-kleur worden aangebracht. In ons Kleurenlab brengen wij de spuitpleister op kleur. Hiervoor hanteren wij geen minimale afname, elke ruimte moet kunnen voldoen aan uw wensen. Heeft u nog twijfels over de kleur? Dit geldt ook voor samples. Wij zorgen ervoor dat u de samples snel ontvangt om een overwogen keuze te kunnen maken.
Een naadloos akoestisch plafond blijft altijd maatwerk. Daardoor zijn de kosten van een akoestisch plafond nogal uiteenlopend. Belangrijke indicatoren zijn het aantal m2, het aantal details dat in het plafond en de vorm van het plafond. Het blijft lastig hier een uitspraak over te doen, omdat het afhankelijk is van veel factoren. Om zeker te zijn, kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit bevat een akoestische berekening met een prijs voor de budgettering.
In ons vakgebied is het ingewikkeld een akoestisch ontwerp over te brengen op tekening. De waarden van een akoestisch plafond zijn niet zichtbaar, dat kunt u alleen ervaren met uw eigen oren. Het beleven van een akoestisch plafond is mogelijk in ons experience center. Hier hebben wij verschillende ruimtes met en zonder akoestiek, zodat u een realistisch beeld heeft hoe een akoestische plafond klinkt.

Vragen?
Bel onze specialisten

073 – 6910527