Mail ons(073) 691-0527

Akoestiek en uw woning

Akoestisch plafond, akoestische panelen en wanden...weg nagalm en echo!


“Wat kunt u doen om de akoestiek in uw woonkamer te verbeteren?”

De akoestiek in uw woonkamer of gehele woning kan om verschillende redenen niet goed zijn. Nagalm komt van alle akoestische problemen in de woning het vaakst voor. Elke ruimte kent weliswaar nagalm, maar de nagalmtijd bepaalt voor een belangrijk deel de kwalitet van de akoestiek. Iedereen kent het wel: holle klanken, echo in een lege ruimte waar geen akoestische oplossingen getroffen zijn, waar een akoestische plafond ontbreekt bijvoorbeeld of een akoestische wand. Een lange nagalmtijd kan storend zijn. De akoestiek in uw woning zorgt voor ergernis. Maar hoe los je dat nu op?

Oplossingen

Als onafhankelijk specialist biedt Pennings Akoestiek hiervoor allerlei akoestische oplossingen, die niet alleen hinderlijke nagalm en echo wegnemen in uw woning, maar ook nog eens mooi zijn om te zien. Soms zijn eenvoudige akoestische panelen, akoestische wandpanelen of een akoestische spuitpleister al voldoende of zorgen baffles of akoestische eilanden ervoor dat de akoestiek in uw woning verbetert. In andere gevallen kunnen bijvoorbeeld akoestische plafonds in uw woonkamer oplossing bieden. Naadloze akoestische plafonds die bovendien perfect in het interieur passen. Het is ook mogelijk om akoestiek te verbeteren met kunstzinnige akoestische schilderijen. Bekijk hiervoor onze film over akoestische schilderijen of ga naar www.akoestische-schilderijen.nl.

Nagalm berekenen

Om zeker te zijn van de beste akoestische maatregelen in uw woning, zetten we graag voor u het 3-stappenakoestiekplan in. Hiermee berekenen we de nagalmtijd vanaf tekening, zorgen we voor een nauwkeurige berekening en bieden we u alternatieve akoestische oplossingen aan, die helemaal passen bij uw interieur én uw budget. Met de beste akoestiek voelt u zich nog meer thuis in uw eigen woning.

Akoestisch plafond woning - Pennings Akoestiek

Echo en nagalm verminderen

Waarom is een goede akoestiek thuis nu zo belangrijk? Als u een nieuwbouwwoning betrekt, kent u het vast wel: echo of hinderlijke nagalm in uw woonkamer of keuken. Het is een vorm van geluidshinder. Geluidshinder die u liever niet heeft. Misschien kunt u door slechte akoestiek elkaar niet goed verstaan, wordt muziek luisteren een ergernis en hoort u het geluid van de TV twee keer door de hinderlijke nagalm. Dan zijn akoestische oplossingen hard nodig. Maar voor welke akoestische oplossing u ook kiest: met Pennings Akoestiek heeft u altijd de juiste partner.

 

Akoestiek in uw woonkamer

Akoestiek comfort in woonkamer

Akoestisch plafond zorgt voor minder nagalm
De eigenaar van deze villa wou de akoestiek niet laten afhangen van de inrichting en liet de nagalm vooraf door Pennings Akoestiek berekenen. In deze extreem hoge, open ruimte kwam de nagalm op circa 3 seconden waar echter 0.8 seconden gewenst is. Door de schuine dakvlakken te voorzien van een strak akoestisch plafond is de nagalm teruggebracht naar 0.65 seconden. Door vooraf te zorgen voor een akoestische oplossingen zijn ingrepen achteraf om de akoestiek te verbeteren en de nagalmtijd te verminderen niet nodig. Hierdoor hoeven ook geen extra kosten te worden gemaakt.

Akoestiek verbeteren in uw woning Keuken

De perfecte afwerking van het akoestisch plafond zorgt voor een duidelijke eenheid met het interieur.

Akoestiek verbeteren in uw woning Gang

De stenen vloer vraagt om een plafond die de akoestiek optimaliseert.

Akoestiek verbeteren in uw woning Villa

Eigentijdse akoestische oplossing (plafond) binnen een eigentijds ontwerp.

Akoestiek verbeteren in uw woning Villa

Akoestiek zoals het hoort!