Mail ons(073) 691-0527

Akoestische plafonds integreren in het ontwerp

Akoestiek & de architect

“Als architect wil ik al in een vroeg stadium weten wat het effect is van akoestische plafonds”
 

Een oplossing van uw akoestisch probleem heeft vele kanten. Wij weten dat het voor u lastig is om vanaf tekening de akoestische gevolgen van uw ontwerp precies in te schatten. Wat als de akoestiek niet goed is? En dan: voor welke akoestische oplossingen kiest u? Een akoestisch plafond, akoestische panelen, akoestische wanden, akoestisch spuitwerk, baffles, akoestische eilanden? Pennings Akoestiek helpt u als onafhankelijk specialist, zodat u én uw opdrachtgever niet voor verrassingen komen te staan en dus ook niet voor extra kosten. Akoestiek verbeteren met de juiste akoestische oplossing is ons werk en onze passie.


Akoestische oplossingen

Akoestische oplossingen die bijdragen aan een optimale geluidsabsorptie en geluidsdemping me minder nagalm of echo tot gevolg. Want wat is mooier dan een fraai strak en naadloos akoestisch stucplafond dat zorgt voor het beste geluidscomfort? Een akoestisch plafond met een esthetisch uitstraling. Dat is nu voor iedere architect binnen handbereik. De akoestische plafonds van Pennings Akoestiek zijn bovendien naadloos en valt op door zijn fraaie afwerking. Als architect kunt u uw opdrachtgever hierdoor de perfecte oplossing aanbieden. Pennings Akoestiek helpt u bovendien op weg in uw ontwerp, zodat het akoestisch probleem de akoestische oplossing krijgt die et verdient.

Akoestiek verbeteren met 3-stappenplan

Akoestische panelen Rijksmuseum - Pennings AkoestiekDaarom hebben we speciaal het 3-stappenakoestiekplan ontwikkeld voor nieuwbouw en renovatie. Het 3-stappenakoestiekplan werkt heel eenvoudig. Stuur ons uw tekening op, wij zorgen voor een nagalmberekening en voor de beste akoestische oplossingen: van akoestisch plafond tot akoestische panelen, van akoestische spuitpleisters tot akoestische wanden en eilanden. Oplossingen die natuurlijk perfect aansluiten op het ontwerp van de architect. En bij de wensen van de opdrachtgever. Wellicht dat u als architect uw opdrachtgever aangenaam kunt verrassen met de akoestische oplossingen die wij bieden. Oplossingen die altijd aansluiten bij de esthetische keuzes die u maakt in uw ontwerp.

Waarom meten we nagalm?

De nagalmtijd berekenen is in het 3-stappenakoestiekplan belangrijk. De nagalmtijd geeft aan hoe het met de kwaliteit van de akoestiek is gesteld. Die nemen we mee met de functie van de ruimte om de beste akoestische oplossing te kunnen bieden, zodat de nagalmtijd en geluidcomfort door bijvoorbeeld een akoestisch plafond, akoestische wandpanelen of akoestische spuitwerk verbeterd kunnen worden. U krijgt ook een voorstel voor het verbeteren van akoestiek. Hierbij geven we aan wat de te verwachte akoestiek verbetering is. En u als architect heeft een perfecte oplossing in handen voor een optimale akoestiek.

Restaurant Hermitage

"Nagalmtijd fors teruggebracht"
Door vooraf de nagalmberekeningen uit te voeren, konden precies de juiste voorzieningen worden getroffen om hinderlijke nagalm te voorkomen. Zonder akoestische oplossingen zou de nagalmtijd ruim 3 seconden bedragen. Door het aanbrengen van een strak gepleisterd akoestisch plafond, dat past bij de monumentale uitstraling, is de nagalmtijd teruggebracht tot 0.8 seconden, net onder de gewenste nagalmtijd van 0.9 seconden.

Akoestiek verbeteren in uw woning Hoofdkantoor ABN Amro Amsterdam

Akoestiek kan ook mooi zijn…

Akoestiek verbeteren in uw woning Kenniscluster Arnhem

Kenniscluster in Arnhem: repeterende akoestische elementen.

Akoestiek verbeteren in uw woning Winkel

In alle rust kunnen winkelen dankzij een fraai afgewerkt akoestisch plafond.

Akoestiek verbeteren in uw woning Tricotage Veenendaal

Parkeergarage voorzien van een akoestisch plafond.

Bekijk alle projecten