Mail ons(073) 691-0527

Akoestische oplossingen in (bijzondere) ruimtes

Elke ruimte een andere akoestische oplossing

Een optimale akoestiek bereik je niet door standaardoplossingen. Simpelweg, omdat hiervoor ruimtes teveel verschillen in grootte, functionaliteit en architectuur. Eigenlijk zijn er zoveel akoestische oplossingen als er verschillende ruimtes zijn. Dat neemt niet weg dat – afhankelijk van de functionaliteit – sommige ruimtes om specifieke oplossingen vragen. Pennings Akoestiek biedt u altijd de akoestische oplossingen die bij uw ruimte passen.
De akoestiek verschilt per ruimte en daarom ook de akoestische oplossingen.

Verschillende akoestische problemen

Omdat ruimtes verschillen, zijn ook de akoestische problemen per ruimte verschillend. De nagalm in een woonkamer wordt vaak als hinderlijk ervaren; nagalm in een stationshal wordt eerder als 'gewoon' ervaren. De functionaliteit van een ruimte speelt dus een rol bij akoestiek. Daarnaast spelen hebben ook de vorm en de inrichting van de ruimte invloed op de akoestiek. Een holle ruimte met veel harde materialen zorgt voor meer nagalm en echo dan een aangeklede ruimte, die is ingericht met meubels en zachte materialen die het geluid absorberen. Is een ruimte naar wens ingericht, maar is de geluidsabsorptie nog onvoldoende of de nagalm hinderlijk, dan moet je denken aan specifieke akoestische oplossingen, zoals een akoestisch plafond, akoestische wanden, panelen, baffles of akoestische pleisters.

Pennings Akoestiek adviseert

Pennings Akoestiek is koploper in akoestische oplossingen en geeft ook uitgebreid advies welke akoestische materialen of akoestische toepassingen voor uw ruimte het meest geschikt zijn. Als u een vrijblijvend advies wil, onze documentatie wilt ontvangen of dat wij contact met u opnemen, klik dan hier en laat uw gegevens achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Dan kunnen we samen met u onderzoeken welke akoestische oplossing het meest geschikt is voor uw ruimte. Mogelijk dat een akoestisch plafond dat netjes is gestuct een oplossing om de nagalm en echo te verminderen. Wellicht zijn akoestische schilderijen of panelen het meest geschikt of bieden akoestische wanden de beste oplossing of juist een combinatie van akoestische plafonds en wanden. Zoveel ruimtes, zoveel akoestische oplossingen. Maar Pennings Akoestiek heeft altijd de meest optimale akoestische oplossing voor uw ruimte. Weg met de nagalm en echo!

Functionele akoestische oplossingen

Oplossingen die rechtstreeks te maken hebben met de functie van de ruimte. Een museum heeft andere uitgangspunten dan een zwembad, de functie van een concertzaal verschilt volledig met die van een woonkamer. In de ene ruimte is geluidsabsorptie de doelstelling van de akoestische oplossing; in de andere ruimte moet het geluid juist optimaal gedragen worden en, zoals in een concertzaal, weergaloos klinken. Pennings Akoestiek heeft voor elke bijzondere ruimte unieke akoestische oplossingen.

Specifieke akoestische oplossing

Omgevingen die specifieke akoestische kenmerken hebben, die direct gerelateerd zijn aan de functie van de ruimte, zoals musea, zwembaden, de horeca, in huis en kantoren. Voor de ene ruimte zijn akoestische panelen meer geschikt; voor de andere ruimte een akoestisch plafond of akoestisch pleisterwerk of, omdat het ontwerp van de ruimte daarom vraagt, akoestische eilanden.